De beste films en series op Netflix – Oktober 2017

Beste films op Netflix

Het aantal huishoudens dat in Nederland een Netflix abonnement heeft blijft snel stijgen. Was dat in april 2016 nog maar een vijfde en begin dit jaar een kwart, inmiddels is dat één op de drie. En of je de service nu op je telefoon, tablet, interactieve tv, spelcomputer of je auto kijkt (ok, dat laatste misschien nog niet), het aanbod is enorm en verandert dagelijks. Dat maakt het soms best moeilijk om te beslissen wat je nu moet kijken, waardoor je er soms te veel tijd aan besteed. In dit artikel geef ik een aantal tips van films en series die op het moment via Netflix beschikbaar zijn om zo het maken van een keuze (hopelijk) iets makkelijker te maken.

Documentaires

Alhoewel documentaires voor sommigen niet interessant lijken, kunnen ze dezelfde gevoelens oproepen als “gewone” films. Ook qua vorm zijn het niet altijd alleen maar interviews en saaie beelden.

Life, Animated


Een feel good film over een jongen die autistisch is en die dankzij klassieke Disney tekenfilms weer een weg had om met de buitenwereld te communiceren. Dat levert soms interessante situaties op, want als de films een happy ending hebben en het echte leven niet…Hoe ga je daar dan mee om?
[Mijn recensie]

Being Elmo: A Puppeteer’s Journey


Deze documentaire gaat over Kevin Clash, die graag met Jim Henson wilde werken en uiteindelijk één van de meest geliefde karakters ter wereld tot leven mocht brengen, Elmo.
[Mijn recensie]

Tower


Een film waar je eigenlijk niet al te veel over moet weten, maar die gaat over schokkende gebeurtenissen in 1966 en die op unieke wijze tot leven worden gebracht.
[Mijn recensie]

Gringo: The Dangerous Life of John McAffee


John McAffee werd groot met het verkopen van z’n antivirus-software. Dat geld vreemde dingen met mensen kan doen wordt bij het zien van deze documentaire al snel duidelijk.
[Mijn recensie]

The Confession Tapes


Voor fans van “true crime” een interessante serie die laat zien dat onschuldige mensen onder bepaalde omstandigheden toch toegeven dat ze schuldig zijn.
[Mijn recensie]

Misdaad

Gomorra


Een heerlijke Italiaanse serie over de Italiaanse maffia. Sinds begin van de maand is ook het tweede seizoen beschikbaar. Heerlijk om te binge-watchen dus!
[Recensie seizoen 1][Recensie Seizoen 2]

Snabba Cash


Van het criminele zuiden naar de criminele onderwereld van Scandinavië.
[Mijn recensie]

A Most Violent Year


Alhoewel deze film over misdaad gaat is de insteek anders. Het laat zien hoe iemand die op het rechte pad wil blijven puur door de business waarin hij werkt soms toch dingen moet doen die eigenlijk niet mogen. Een sfeervolle film met prachtrollen van Oscar Isaac en Jessica Chastain.
[Mijn recensie]

The Place Beyond the Pines


Het mooie aan films is dat ze het verstrijken van tijd goed kunnen weergeven. In dit geval hoe de keuzes van een vader tientallen jaren zijn zoon kunnen beïnvloeden. De film is niet alleen prachtig geschoten, maar heeft ook een topcast.
[Mijn recensie]

Fargo (de serie)


De gelijknamig film is een klassieker, maar ook deze serie, die inmiddels al drie apart te kijken seizoenen heeft, is meer dan de moeite waard. Naar mijn mening eentje die te weinig mensen hebben gezien, maar je eigenlijk niet mag missen.

Drama

Room


Joy (Brie Larson) is als tiener ontvoerd en jarenlang misbruikt. Inmiddels heeft ze een zoon, die alleen de kamer waarin ze opgesloten zijn kent. Joy probeert een plan te bedenken om te ontsnappen. Een heftige film, die Larson uiteindelijk een Oscar opleverde.
[Mijn recensie]

The Hateful Eight


Elke film van Quentin Tarantino is een must-see en dat geldt ook voor deze titel. Spanning, geweld en een heerlijke sfeer leveren weer een klein meesterwerkje op.
[Mijn recensie]

Prisoners


Regisseur Denis Villeneuve heeft in mijn ogen nog geen slechte film gemaakt. Prisoners gaat over een vader wiens dochter is verdwenen en die bereid is om alles te doen om haar terug te krijgen, zelfs als hij daarvoor iemand moet opsluiten en hardhandig ondervragen.
[Mijn recensie]

“Acquired taste”

De volgende films kan ik zelf enorm van genieten, maar hebben elementen die niet iedereen zal kunnen waarderen. Toch zijn ze naar mijn mening allemaal het proberen meer dan waard.

Enemy


Nog een Denis Villeneuve-film in deze lijst met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. Wanneer een man ontdekt dat er een dubbelganger van hem bestaat probeert hij meer over hem te weten te komen. Naarmate de film vordert begin je je af te vragen of hij daadwerkelijk bestaat.
[Mijn recensie]

Black Swan


Mijn persoonlijk favoriete film, Black Swan, volgt Nina Sayers (Natalie Portman) die zichzelf moet bewijzen als ze de hoofdrol krijgt in een uitvoering van het zwanenmeer. Het betekent voor haar enorme psychologische druk en het is maar de vraag of ze daar mee kan om kan gaan.
[Mijn recensie]

I Don’t Feel at Home in This World Anymore


Je kent allemaal wel de situatie waarin op een dag niet alles gaat zoals je wilt. Wanneer bij Ruth wordt ingebroken komt ze in diverse onverwachte situaties terecht. Een film met zowel donkere humor als extreem geweld.
[Mijn recensie]

Swiss Army Men


Misschien wel de vreemdste film in dit overzicht, want hoeveel films ken je waarin een lijk (gespeeld door Daniel Radcliffe) als jet ski wordt gebruikt? Vreemde humor, maar ook een diepere emotionele laag.

Actie

Merantau


Een film die het misschien niet allemaal van het acteerwerk moet hebben, maar waarbij de diverse gevechten een genot zijn om te kijken.
[Mijn recensie]

Attack the Block


Humor, horror en actie komen samen in deze film die zich afspeelt in een buitenwijk van Londen, waarin een bende te maken krijgt met een invasie van aliens.
[Mijn recensie]

Familie

City of Ember


Een titel die veel mensen niet kennen, waarin een gemeenschap al jaren onder de grond woont. Ze kampen met problemen en het is een jong meisje die ontdekkingen doet die het lot van deze stad zou kunnen veranderen.

Veel kijkplezier!

Lees ook:
Beste films en series op Netflix januari 2018

2 reacties op “De beste films en series op Netflix – Oktober 2017

  1. Leuk zo’n overzicht:) al ben ik dan zelf geen Netflix-kijker:) ik zou me echt te veel storen aan het selectieve aanbod (dat ook nog eens veel verandert) en de steeds meer opgedrongen eigen producties

    • Thanks! Het aantal films dat plotseling verdwijnt valt wel mee en veel van die eigen producties zijn wel de moeite waard 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.