Rakka (2017) – Korte film recensie

Recensie Rakka

Regisseur Neill Blomkamp wist in 2009 met District 9 indruk te maken. Met een geschat budget van “slechts” 30 miljoen zette hij een science fiction film met veel special effects neer, waardoor er ook vanuit Hollywood interesse was. Z’n twee volgende films, Elysium en Chappie (waar ik persoonlijk erg van heb kunnen genieten) werden over het algemeen niet positief ontvangen. Niet al te lang geleden liet Blomkamp weer van zich horen en presenteerde Oats Studios, waarmee hij experimentele korte films wil maken. De eerste film is de “alien invasion” short Rakka, die op YouTube beschikbaar is.

Review Rakka

Zoals gezegd brengt de studio experimentele films uit en deze short laat dit ook zien. Het is geen heel verhaal, maar toont een aantal momenten die zich afspelen in een wereld die overgenomen is door een buitenaards ras dat op de mensheid experimenteert en bezig is iedereen uit te roeien. In 20 minuten wordt die wereld echter wel overtuigend neergezet en kom je veel te weten over hoe de aliens werken en hoe de mensen proberen terug te vechten (waarbij Sigourney Weaver (die eerder met Blomkamp werkte) haar opwachting maakt als een leider figuur). De effecten zijn overtuigend en na het zien hiervan snak je eigenlijk naar meer. In een interview met The Verge vertelt Blomkamp dat hij in een Volume 2 meer zal laten zien, maar ook hoopt dat het publiek dit project en de studio omarmt door ook via Steam (waarschijnlijk later) te willen betalen om de content te zien. Ik ben in ieder geval overtuigt.

Oordeel echter zelf:

Eén reactie op “Rakka (2017) – Korte film recensie

  1. Pingback: Firebase (2017) – Korte film recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.