5 Ziggo MyPrime tips: Filmhuis

Ziggo myprime film tips filmhuis

Op diverse filmblogs zie ik regelmatig tips voor Netflix langskomen en je zou als je van Ziggo gebruik maakt bijna vergeten dat je onder de rode knop ook een grote bibliotheek aan films tot je beschikking hebt (dat doe ik namelijk wel).

Welke titels dat zijn hangt af van het type abonnement, maar het aanbod is zeer gevarieerd. Uitgaande van het abonnement met de meeste titels zijn de volgende films aanraders in het genre “Filmhuis”

The Perks of Being a Wallflower

The-Perks-of-Being-a-Wallflower-6539
Een coming-of-age film waarin hoofdpersonage Charlie (Logan Lerman) op een nieuwe school zijn draai moet vinden en daar vrienden wordt met Patrick (Ezra Miller) en Sam (Emma Watson). Een mooie film die niet alleen humor heeft, maar ook regelmatig de emotie weet te bespelen.
[Mijn recensie]

Incendies

Incendies
En als we het dan toch over emoties hebben dan weet deze film je nog harder te raken. De film is geregisseerd door Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners, Enemy) en vertelt het verhaal van een broer en zus die na de dood van hun moeder de opdracht krijgen om een geheim uit het verleden boven water proberen te krijgen. Een harde film die je niet in de koude kleren gaat zitten.

Diving Bell and the Butterfly

The Diving Bell and Butterfly
De film is gebaseerd op de memoir van Jean-Dominique Bauby, een voormalig redacteur van de Franse Elle. Na een ongeluk is hij compleet verlamd, maar blijkt hij nog wel controle te hebben over één oog. Door middel van knipperen weet hij een heel boek te schrijven. Het is niet snel dat ik boeken koop, maar na het zien van de film was ik erg benieuwd.
[Mijn recensie]

Broken Circle Breakdown

Broken Circle
Een film die ik vorig jaar pas voor het eerst gezien heb, maar het is één van een handjevol films die ik een tien gegeven heb. Prachtig drama waar de meeste kijkers het niet droog bij zullen houden. Een meesterwerk van Vlaamse bodem.
[Mijn recensie]

Waltz with Bashir

waltz-with-bashir-original1
Alhoewel deze film beter in het documentaire genre valt, staat hij bij Ziggo ook onder filmhuis. Het bijzondere aan deze documentaire is dat het door middel van animatie laat zien hoe diverse mensen de oorlog van Israel tegen Libanon in 1982 meemaakten. Dat levert adembenemende en natuurlijk ook regelmatige schokkende momenten op. Door de animatie is regisseur Ari Folman de gebeurtenissen, waar hij zelf geen herinnering meer van heeft, op een unieke manier te laten zien waardoor het een bijna droomachtige kwaliteit aanneemt.
[Mijn recensie]

9 reacties op “5 Ziggo MyPrime tips: Filmhuis

  • Volgens de site van Ziggo: “Bij de meeste pakketten en tv-abonnementen is MyPrime inbegrepen en kijk je zonder extra kosten naar elke film en serie. Of kies voor een los abonnement van € 6,95 per maand dat maandelijks opzegbaar is.”

   Het was eerst zo dat je afhankelijk van je pakket meer of minder films had, maar kan dat nu niet meer vinden.

   • Is dat serieus? Ik heb altijd het idee dat ik moet betalen per film! Toch maar even kijken dan, want anders ben ik al die tijd blind geweest. En 6,95 is natuurlijk helemaal niets als je daardoor nog net wat meer films kunt kijken 🙂

 1. Rode knop?? Ja, nu je het zegt. Grappig. Ik zal er van het weekend een keer op drukken. Ik kan alleen maar zeggen dat The Perks of being a wallflower een fijne film is en The broken circle breakdown niet in je koude kleren gaat zitten. De andere tips heb ik niet gezien, maar Incendies klinkt veelbelovend.
  Bedankt voor de filmtip en de Ziggo tip!

  • 🙂 Mocht er niets gebeuren (dat heb ik af en toe) als je op de rode knop drukt, gewoon even de stekker uit je kabelbox en opnieuw opstarten.

   Zelf gebruik ik het ook veel te weinig, terwijl er echt wel een interessant aanbod onder zit. Veel films (ook in de categorie filmhuis) die ik nog niet gezien heb.

 2. Pingback: 5 Ziggo MyPrime tips: Actie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.