Hoe kan je Amerikaanse Netflix kijken?

Netflix Amerika Kijken
Toen ik eerder deze week een artikel op de Netflix fansite Netflix Nederland las over het verschil in aanbod tussen Nederland en Amerika, stond daar in beschreven dat we in Nederland ongeveer 1800 films en series onder de knop hebben. Dat is natuurlijk een flink aantal waar voor ieder wat tussen zit, maar op de Amerikaanse Netflix zijn dat maar liefst 5000 titels. Nu heeft dat te maken met rechten en hoe lang Netflix in beide landen beschikbaar is, maar toch. Met meer dan twee en een half keer zoveel titels was ik toch wel erg benieuwd om uit te vinden wat de Amerikaanse Netflix te bieden heeft. Het bleek relatief makkelijk om daar achter te komen door gebruik te maken van Overplay

IP adres

Welk aanbod je te zien krijgt als je op je computer naar Netflix gaat wordt namelijk bepaald door het ip-adres, op basis waarvan het land makkelijk bepaald kan worden. Als je op vakantie bent in Amerika en je dus inlogt dan kan je dus plotseling wel het Amerikaanse aanbod zien. Maar omdat dat wel een erg prijzige oplossing is zijn er natuurlijk ook manieren om dit voor elkaar te krijgen en het er uit te laten zien alsof je in een ander land bent.

DNS/VPN

Dit kan je doen door gebruik te maken van een DNS (eventueel in combinatie met een Virtual Private Network, kortweg VPN genoemd). Nu vermeldde dat artikel over het aanbod ook dat Netflix er alles aan doet om DNS/VPN gebruik zo veel mogelijk te proberen omdat dit in strijd is met de afspraken die ze hebben met de content providers. Volgens de gebruiksvoorwaarden schijnt dit ook niet te mogen, dus gebruik van een DNS/VPN is op eigen risico.

Gratis VPN’s zijn er wel, maar over het algemeen werken deze niet goed. Mijn ervaring daarmee is dat het bij sommige nog wel zal lukken om het aanbod te bekijken van Netflix, maar wanneer je vervolgens op een titel klikt om ‘m te bekijken dat je dan zal merken dat Netflix die mogelijkheid blokkeert.

Je zal dus op zoek moeten gaan naar een betaalde optie. Een kleine investering waarmee je vervolgens wel veel meer keuze hebt. Er zijn diverse bedrijven die VPN aanbieden. Zelf werd ik benaderd door Overplay, die me vroegen of ik naar hun service wilde kijken (Ook het erg prettige StrongVPN heb ik bekeken, waar je hier meer over kunt vinden). Ik wilde graag de proef op de som nemen en kijken of ik hiermee zonder problemen Amerikaanse Netflix kon kijken.
overplay-blue
Wat meteen opvalt aan deze provider is dat ze op de site uitgebreide handleidingen hebben voor allerlei platformen. Of je dus op je iOS/Android toestel, een Mac, PC of Linux hebt, voor allemaal wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je het op moet zetten (maar ook Playstation, Xbox, Apple TV etc). Voor de PC en Mac zijn er zelfs apps die dit voor je doen.

Zelf besloot ik het handmatig in te stellen en dat was binnen een minuut klaar: Je maakt een nieuwe verbinding aan, kiest de VPN server in het land van waaruit je wilt connecten (in dit geval Amerika) en maakt een verbinding. Als je alleen voor DNS kiest biedt Overplay via hun site de mogelijkheid om te configureren via welk land je een verbinding wilt leggen. Als je nu naar Netflix gaat en inlogt zul je het Amerikaanse aanbod te zien krijgen.

Aanbod

Amerikaanse films Netflix
Wat mij vervolgens opviel bij het aanbod is hoeveel keuze er in sommige secties is. Zelf vind ik het altijd jammer om te zien dat er bij klassieke films zo weinig aanbod is en dat het bijna allemaal films zijn die ik al gezien heb. Bij de Amerikaanse versie is het uitgebreid en staan er diverse titels in die ik nog niet ken. Ook zijn bijvoorbeeld alle seizoenen van Friends beschikbaar en staan er ook voor de familie een hoop geanimeerde films bij die hier niet beschikbaar zijn.

Kijken

Maar lukt het vervolgens ook om een titel te kijken en is de snelheid voldoende om dat te doen? Ik besloot één van m’n favoriete documentaires Dear Zachary te proberen en die speelde zonder problemen en ook doorspoelen gebeurde op precies dezelfde manier als je dat bij de Nederlandse Netflix doet. Eigenlijk merk je dus geen verschil, behalve dan dat het aanbod veel groter geworden is. Overplay is dus een aanrader, die op het moment erg goed werkt en die je ook voor kortere tijd kan gebruiken.

*Update* Recent werd ik benaderd met de vraag of ik ook naar de service van StrongVPN wilde kijken. M’n ervaring daarmee kun je hier vinden. Het is een interessant alternatief.

8 reacties op “Hoe kan je Amerikaanse Netflix kijken?

    • Ja, maar heeft er ook mee te maken dat de rechten vaak per land worden geregeld, erg jammer maar wel de realiteit. Zou het graag anders zien.

    • Hola was inderdaad niet echt aan te raden wat ik me kan herinneren, ook al schijnt het te werken. Als je het gratis wilt doen dan is de kans groot dat je daarvoor iets inlevert, bijvoorbeeld security…

  1. Wow, dat is wel een erg groot verschil in aanbod! Maar ik heb nu al moeite met kiezen dus misschien is het maar goed dat ik niet zoveel keuze heb 😉

  2. Toen VPN nog niet door Netflix werd geblokkeerd maakte ik wel gebruik van het US aanbod maar nu dat niet meer mogelijk is voel ik me ook niet geroepen om het te proberen via minder legale (en meer ingewikkelde) wegen.

    Het is namelijk niet zo dat ik niets te kijken heb en voor mij geldt eigenlijk niet dat ik een bepaalde film het liefste zo snel mogelijk wil zien. Nog genoeg titels die op de plank liggen.

    • Ik heb het destijds ook wel één of twee keer gedaan een tijd geleden, maar het is de moeite inderdaad niet echt waard. Ik heb zelf ook nog te veel te kijken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.