De vele gezichten van… Brie Larson

Brie Larson

Brie Larson werd geboren op 1 oktober 1989 in Sacramento, Californië. Tijdens haar jeugd verhuisde ze na de scheiding van haar ouders samen met haar moeder en zus naar Los Angeles. Ze kreeg thuis les, maar ging later naar het American Conservatory Theater in San Francisco om het acteervak te leren. Ze begon haar carrière op tv in kleine rollen in To Have & to Hold, Touched by and Angel, Popular en Then Came You. In de serie Raising Dad, samen met Bob Saget had ze een grotere rol. Ze maakte ook muziek en bracht het album Finally Out of P.E. uit in Langzaam begon ze echter ook in films te verschijnen zoals 13 Going on 30, Farce of the Penguins en The Babysitter.

Haar rollen begonnen steeds groter te worden en ze viel op in Greenberg en Scott Pilgrim vs. the World. Andere films waarin ze in verscheen zijn onder andere Rampart, 21 Jump Street, Don Jon, Short Term 12, The Gambler en Trainwreck. Haar recente rol in Room leverde haar een Oscar op.

Brie Larson

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete rol van Brie Larson?

Lees ook:

11 reacties op “De vele gezichten van… Brie Larson

  1. Ik had me nog helemaal niet verdiept in Brie Larson, maar het lijstje films dat je opnoemt is inderdaad niet zomaar een lijstje. Naast Scott Pilgrim vs. the World (echt een fantastische film trouwens) heb ik geen film met haar gezien, al stonden er wel een hoop van dat lijstje klaar om gekeken te worden. En natuurlijk heb ik Room gezien 🙂

  2. Ondanks dat ik best wat films heb gezien waar zij dus in blijkt te spelen, was ik al helemaal vergeten dat zij een rol vertolkte in deze films… Geen idee hoe dat komt. Ik verwacht nog wel veel van haar te horen over de jaren heen.

    • Dat gebeurt wel vaker met bepaalde acteurs, als ze dan een aantal jaren later echt doorbreekt kan je je soms verbazen 😉

  3. Pingback: Free Fire (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.