House of Cards – Seizoen 4 – Serie recensie

Recensie House of Cards seizoen 4

Wanneer een seizoen is afgelopen van een bepaalde serie is het altijd frustrerend als je weer lang moet wachten op het volgende seizoen. House of Cards is voor mij zo’n serie. Nu helpt het natuurlijk ook niet dat ze meteen een heel seizoen in één keer online zetten en ik die (in dit geval) in een dag of vier bekeken heb. Aan het einde van het vorige seizoen liep de spanning tussen Frank (Kevin Spacey) en Claire (Robin Wright) Underwood flink op en leken de kaarten geschud voor een grote strijd tussen deze twee titanen die niet voor elkaar onder willen doen. Ze hebben de top samen bereikt, maar nu wil Claire ook haar eigen ambities verwezenlijken.

Review House of Cards seizoen 4

In het 2016 van House of Cards zijn de verkiezingen voor het ambt van president weer volop losgebarsten. Het komt voor Frank dus niet goed uit dat hij niet elk moment samen met Claire het podium kan betreden. Z’n grootste rivaal lijkt Will Conway (Joel Kinnaman) te zijn, de huidige gouverneur van New York, die de frisse wind is. Hij heeft in tegenstelling tot Frank echt gevochten, hij is een meester in het bespelen van sociale media en geeft heel Amerika toegang tot persoonlijke familiemomenten, maar weet ook perfect zijn positie te gebruiken om Frank in een kwaad daglicht te stellen. Het is echter niet het enige wat Frank bezighoudt, zo wordt het onderzoek door journalisten naar z’n verleden voortgezet, loopt de spanning met Rusland ook weer op en introduceert dit vierde seizoen weer een nieuwe vijand.

“een seizoen dat heerlijk wegkijkt…”


 Alhoewel ik zelf erg heb kunnen genieten van het vorige seizoen, deelde niet iedereen die mening omdat het minder om achterkamerpolitiek ging en Frank op een positie was waar hij niet nog verder kon stijgen (er is per slot van rekening geen president van het heelal). De dreiging in dit seizoen is weer een stuk groter doordat Frank’s positie constant onder vuur lijkt te liggen en het de vraag is of hij overal nog een positieve spin aan kan geven. Het maakt dit weer een seizoen dat heerlijk wegkijkt en zelf nog een stapje boven het vorige doet.

House of Cards seizoen 4 Recensie

House of Cards is een serie die er altijd al erg goed uit heeft gezien en ook nu is dat weer zo. De sets zijn indrukwekkend, elk personage is tot in de puntjes verzorgd en de belichting is altijd sfeervol. Veel karakters uit het verleden komen weer terug (ook een paar onverwachte) en als kijker wordt je getrakteerd op een aantal schokkende verrassingen. Fans van de “avonturen van Frank en Claire Underwood” zullen zeker niet teleurgesteld zijn.

Het wordt weer veel geduld hebben voordat het vijfde seizoen op Netflix zal verschijnen, maar gelukkig brengt Netflix genoeg andere interessante content uit, zoals het tweede seizoen van Daredevil morgen, om die tijd vlot genoeg voorbij te laten gaan.

4 reacties op “House of Cards – Seizoen 4 – Serie recensie

  1. Zelf hou ik niet erg van politieke drama’s, dus had het eerst links laten liggen. Toen ik bij de release van seizoen 4 toch besloot een seizoen te proberen, was ik verrast hoe erg het boeide. Hoe Frank te werk gaat is erg fascinerend. Misschien ben ik nog niet bij seizoen 4, maar ik kan nu al zeggen dat de serie zeker een aanrader is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.