The Fear of 13 (2015) – Recensie

The Fear of 13 Recensie

Nick Yarris heeft een gave. Hij is in staat om verhalen op zo’n manier te vertellen dat je als toehoorder aan z’n lippen hangt, wilt weten wat hij nog meer te vertellen heeft. Hij is in staat om tot in detail verscheidene situaties tot leven te brengen en een kleurrijk beeld te vormen. Het komt niet vaak voor dat je nog mensen tegenkomt die echt in staat zijn op deze manier een verhaal te vertellen. Natuurlijk zijn er verhalen in de vorm van boeken, series en films, maar hoe vaak luister je aandachtig naar wat één persoon op basis van z’n ervaringen allemaal vertelt? Nick Yarris is zo’n man. Hij is echter ook ter dood veroordeeld en heeft besloten dat niet meer aan te vechten en in deze documentaire te vertellen over z’n jeugd, z’n criminele activiteiten en z’n tijd in de gevangenis.

Fear of 13 review

De monoloog die Yarris houdt is structureel goed ge-edit en laat de kijker zich constant afvragen waarvoor hij nu in de gevangenis zit, waarom hij niet langer wilde leven en natuurlijk ook waarom deze documentaire die titel heeft. Het interview van Yarris wordt ondersteund door sfeervol geschoten beelden van datgene waar hij op dat moment vol emotie over vertelt, of dat nu de gevangenis is waar hij in zat en er niet mocht worden gesproken of de keer dat hij het risico liep om dood te vriezen. Een meesterlijke documentaire die je anderhalf uur aan de buis gekluisterd houdt.

4 reacties op “The Fear of 13 (2015) – Recensie

    • Dat is een echte psychologische aandoening, maar de hoofdpersoon in deze documentaire heeft daar geen last van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.