Koffie & Cake (2016) – Recensie

Recensie Koffie & Cake

Koffie en cake. Bij die combinatie denk je automatisch aan een begrafenis. Het is vreemd dat je bij die combinatie zo’n associatie maakt, maar blijkbaar is het een gewoonte geworden om het te serveren bij de teraardebestelling van een dierbare. Deze documentaire volgt de 27-jarig uitvaartleider Christel Schenk en laat zien dat het organiseren van een begrafenis veel meer inhoudt dan slechts wat drinken in te schenken en wat plakjes te snijden.

Review Koffie & Cake

De keuze voor dit vak lijkt misschien geen logische, maar Christel heeft zelf het één en ander meegemaakt waardoor ze meer over de dood ging nadenken. Het is een vak dat ze wil doen zolang ze het met gevoel kan doen, zolang ze kan meeleven met de mensen die ze begeleid. De camera volgt haar terwijl ze de begrafenis moet organiseren van een overleden moeder van een Surinaamse familie. Daar komt meer bij kijken dan bij andere begrafenissen, want bij een Surinaamse begrafenis hoort ook muziek door een bandje en wordt de overledene al dansend naar de laatste rustplaats gebracht. Dit hele proces wordt ingetogen in beeld gebracht en geeft de kijker een goed idee van wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt. Het maakt van Koffie & Cake een boeiend portret van Christel Schenk en het werk van een uitvaartleider.

Koffie & Cake wordt uitgezonden om 23.40 uur op zondag 28 februari, NPO3

6 reacties op “Koffie & Cake (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.