A Bigger Splash (2015) – Recensie

Recensie A Bigger Splash

Er zijn soms van die films, die er op papier erg interessant uitzien. Bij A Bigger Splash is dat vooral zo door de cast. Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Dakota Johnson en Matthias Schoenaerts zijn stuk voor stuk acteurs die zichzelf meer dan bewezen hebben. En als je de poster ziet, dan is het al snel duidelijk dat dit geen rolprent is waarin alles groot en actievol is, maar waarin het acteerwerk de focus zal zijn. En alhoewel dat het daarmee helemaal goed zit, weet de film als geheel helaas niet aan de verwachtingen te voldoen.

Review A Bigger Splash

Marianne (Tilda Swinton) is een rockster die een verplichte break moet nemen na een operatie aan haar stembanden. Ze kan daardoor slechts fluisteren en besluit even weg te gaan om te genieten van een welverdiende vakantie samen met haar vriend Paul (Matthias Schoenaerts) in een afgelegen villa op een rustig Italiaans eiland, zodat ze van hun rust en privacy kunnen genieten. Helaas wordt dat al snel verstoord als ze vanuit een overvliegend vliegtuig gebeld worden door Harry (Ralph Fiennes), de voormalige vriend van Marianne en muziek producer. Hij nodigt zichzelf uit en brengt ook Penelope (Dakota Fanning) mee, z’n dochter van wiens bestaan hij slechts sinds kort van op de hoogte is. Z’n komst blijkt veel impact te hebben op de onderlinge verhoudingen.

“verhaal kabbelt echter maar voort…”


 Waar Ralph Fiennes normaal erg ingetogen en intens is, laat hij hier de energie volledig stromen. Harry is een party animal, die spontaan begint te dansen, naakt in het zwembad springt en nog steeds probeert Marianne voor zich terug te winnen. Swinton weet, ondanks het feit dat ze niet kan praten, haar karakter sterk neer te zetten. Het verhaal kabbelt echter maar voort en het is moeilijk sympathie voor de karakters te voelen. Halverwege de film wilde ik eigenlijk zo snel mogelijk van het eiland af waar het zich allemaal afspeelt en momenten die grappig bedoeld waren wisten in de zaal waarin ik zat geen reactie uit te lokken. Het was het laatste stuk van de film waar ik het een beetje interessant begon te vinden en had dat gedeelte graag als uitgangspunt gezien. Van al de films die ik tijdens het PAC-festival zag, was dit toch wel de minste.

6 reacties op “A Bigger Splash (2015) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.