The Search for General Cho (2014)

Recensie Search for General Tso

Het is een beetje een culinaire week op de Filmkijker. Na gisteren al de documentaire Spinning Plates besproken te hebben is het vandaag deze documentaire die pas op Netflix verscheen. De titel zegt ons in Nederland maar weinig, maar in Amerika is General Cho’s chicken een gerecht dat standaard op elk menu staat. Het kipgerecht van gefrituurde kip met wat bosuien, pepers en een zoete saus het heeft er naam gemaakt. Maar wie was deze generaal? Heeft hij dit gerecht verzonnen of is er een andere oorsprong? Die vragen staan centraal.

Search for General Tso Review

Een film over een enkel gerecht klinkt misschien als teveel van het goede, maar regisseur Ian Cheney slaagt er in door de film kort te houden en daarnaast ruim aandacht te besteden aan de geschiedenis van Chinezen, hun restaurants en gerechten in Amerika de kijker een informatieve, vlotte en luchtige documentaire voor te schotelen. Het maakt duidelijk dat de gerechten zich aanpassen aan de omgeving waar ze gemaakt worden. Vandaar dat je de gerechten die in Amerika of in Nederland op een Chinese kaart ziet staan niet zo snel in China zal kunnen bestellen.

2 reacties op “The Search for General Cho (2014)

    • Geen idee! 😉 Dat is het op het moment denk ik wel wat betreft de documentaires over eten…alhoewel…misschien komt er nog eentje over champagne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.