Theodore Rex (1995)

Recensie Theodore Rex

Eerder dit jaar liet het hilarische Kung Fury al zien dat een politieagent niet graag samenwerkt met een dinosaurus. Het was, net zoals de rest van die film, een bizar moment. Toch bestaat er een “feature length” film die dat concept volledig heeft uitgewerkt. Ik las vorige week over het bestaan van deze film en het ongelofelijke verhaal erachter. Dit is namelijk de duurste “straight to video” film die ooit gemaakt is, met een prijskaartje van 33,5 miljoen dollar. De film had eigenlijk in de bioscoop moeten draaien, maar door diverse productieproblemen (lees dit artikel maar eens door) wilde de distributeur er niet meer aan. Het is een film die iedereen, inclusief de hoofdrolspeelster Whoopie Goldberg, graag wil vergeten. Zelf voeg ik me daar ook graag aan toe.

Review Theodore Rex

Het verhaal van deze film is al even bizar als het concept van de film: In een alternatieve toekomst moet topagent Katie Coltraine (Whoopi Goldberg) samenwerken met de tyrannosaurus Theodore Rex (George Newbern). Er zijn diverse moorden gepleegd op dinosaurussen en het is aan dit onwaarschijnlijke duo om de zaak op te lossen. Het zal ze uiteindelijk leiden richting een miljardair die van plan is een nieuwe ijstijd te beginnen.

Bespreking Theodore Rex

Tijdens het kijken van de film zat ik na te denken wat voor positieve kanten ik aan deze film kon ontdekken, maar daar ben ik totaal niet in geslaagd. Vanaf het begin van de film is de toon al vreemd. Het voelt een beetje aan als de serie Dinosaurs (van begin jaren negentig), waarbij alle dinosaurussen op dezelfde manier gerealiseerd zijn. Het probeert humoristisch te zijn en daarmee waarschijnlijk boeiend te zijn voor een jonger publiek, maar als het omstoten van iets met een staart de eerste keer al niet grappig is, dan is dat hetzelfde als dat de dertigste keer gebeurt. De sets zijn kleurrijk wat weer in schril contrast staat met bizarre donkere karakters en een moordonderzoek. Er is bijna geen touw aan het verhaal vast te knopen en de enige spanning die ik had was om steeds te kijken hoeveel minuten ik nog moest wachten tot de aftiteling.

Het verhaal achter de film is een stuk interessanter dan het eindresultaat, maar mijn nieuwsgierigheid was gewoon te groot om Theodore Rex niet te zien. Zo ziet een 33,5 miljoen kostende flop er dus uit…”it ain’t pretty”.

4 reacties op “Theodore Rex (1995)

  1. Het is niet al te best nee. Ik heb deze film een poosje terug op de kop getikt bij Blokker… Ach ja, we maken allemaal vergissingen 🙂 Dinosaurs vond ik wel briljant! Keek er graag naar.

    • Ik keek Dinosaurs ook altijd en vond het destijds ook vermakelijk. Helaas is deze film dat niet. Wel bizar om dat er zoveel aan deze film is uitgegeven, want je ziet het er niet echt aan af (wel grote sets en veel poppen, maar zo bijzonder is het ook niet)

  2. Hahaha! Ik had nog nooit van deze titel gehoord maar deze is voor mij dan ook een no-go! Hoe kan het toch dat een studio hiervoor groen licht heeft gegeven? Dachten zeker na het succes van Jurassic Park dat alles met dinos wel zou scoren.

    • Geen idee hoe ze dit ooit hebben kunnen maken, maar ik vond het wel bijzonder genoeg om het in ieder geval een keertje te hebben gezien, puur om mezelf te verbazen dat er zoveel geld is uitgegeven aan zo’n slecht product.

Leave a Reply

Your email address will not be published.