Dineren als James Bond

James Bond

Als er één filmserie is die al decennia tot de verbeelding spreekt, dan is het wel die van James Bond. Dat is natuurlijk ook logisch, want de geheim agent is al jaren niet alleen goed gekleed, maar doet alles waar elke man van droomt. 007 rijdt prachtige auto’s (met als hoogtepunt natuurlijk zijn DB5 of z’n lotus die ook onder water kan), heeft de mooiste gadgets, slaapt met prachtige vrouwen en is daarnaast ook nog eens gevaarlijk met z’n “license to kill”. Er is geen slechterik die hem te slim kan zijn en hij weet altijd in stijl met ze af te rekenen. Het is een man die alle oerinstincten aan weet te spreken en een popicoon geworden is. Het is dan ook geen verrassing dat zelfs een instelling als de Kunsthal recent een speciale expositie over hem had, “Designing 007: Fifty Years of Bond Style”.

Skyfall

Wat betreft de films ben ik vooral fan van de films met Daniel Craig, die het karakter in de “reboot” van de franchise veel realistischer neer wist te zetten. Casino Royale is naar mijn mening dan ook één van de best Bond films die er is. Later dit jaar zal de vierde film met Craig in de hoofdrol verschijnen, Spectre en ik kan niet wachten om deze film te zien. Helemaal niet na het spektakel van het vorige Skyfall, dat een aantal schokkende momenten had.

Wanneer je je zelf in de sfeer van James Bond zou will dompelen dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Eén daarvan is om te dineren als James Bond. In z’n geschiedenis van (bijna) 24 films en diverse boeken heeft hij al op diverse plekken gegeten en GoEuro heeft daar een leuk overzicht van gemaakt. Natuurlijk staan daar een heleboel locaties ver buiten Nederland bij, maar als je niet ver wilt reizen kan je al als 007 dineren in Amsterdam of Brussel.

bond-nl

4 reacties op “Dineren als James Bond

Leave a Reply

Your email address will not be published.