Top 10 Film Auto’s

Top 10 Filmauto's

Na het zien van Børning, waarin het allemaal draait om snelle auto’s was het een goed moment om eens te kijken naar 10 van de meest iconische auto’s in de filmgeschiedenis. Zitten jouw favorieten er bij?

10. Christine

Christine

De enige auto op deze lijst met een donkere persoonlijkheid. Gebaseerd op een verhaal van Stephen King verandert deze kwaadaardige auto haar eigenaar van nerdy naar jaloers en bedreigend. Daarnaast schakelt Christine elke bedreiging voor hem uit.

9. James Bond’s Lotus onderzeeër

James Bond Lotus

Als kind had ik een serie James Bond auto’s, waarvan dit m’n favoriet was. Het was een Lotus Esprit S1. De auto kon transformeren in een onderzeeër en zag er fantastisch uit.

8. De Mini’s uit The Italian job

Italian Job minis

De mini’s in de originele The Italian Job (laten we de remake maar vergeten) waren net zulke grote sterren als de hoofdrolspeler Michael Caine.

7. Herbie

Herbie

Als Christine de auto kwaadaardig is, dan is Herbie de meest vriendelijke auto in de wereld (misschien zou er een Herbie vs. Christine film moeten komen). De kever verscheen in zes films.

6. Mutts Cutts busje van Dumb en Dumber

Mutts Cutts

Een auto waarbij je meteen weet van welke film het is. Dit busje wordt door Harry Dunne gebruikt voor z’n hondentrim bedrijf en uiteindelijk ook voor de road trip samen met Lloyd.

5. Ecto 1 uit Ghostbusters

Ecto 1

Who you gonna call? Ghostbusters! De iconische auto van de spokenjagers, met z’n doordringende sirene, is er één uit duizenden.

4. Bullitt’s Mustang

Bullitt

De film Bullit is een film die bekend staat voor z’n fantastische achtervolging door San Francisco. De ster uit die scènes is echter deze prachtige Mustang.

3. Batmobile

Tumbler

Over de jaren heen heeft de Batmobile verschillende versies gehad die er allemaal anders uit zien, maar m’n persoonlijke favoriet is de Tumbler uit de Christopher Nolan films.

2. De DB5 van James Bond

DB5

Als je DB5 zegt, zeg je ook automatisch James Bond. De auto die in de film Goldfinger werd geïntroduceerd, was meteen een succes en zou nog in volgende films verschijnen. Zelfs in de recente Bond-film Skyfall was de auto weer te zien (als knipoog naar het verleden)

1. DeLorean uit Back to the Future

Back to the Future Delorean

De ultieme filmauto is natuurlijk de auto die kon vliegen en nog belangrijker, kon tijdreizen. Als je mensen vraagt welk item ze uit een film zouden kunnen hebben is de kans groot dat ze aan deze DeLorean denken.

Wat zijn jouw favoriete film auto’s?

10 reacties op “Top 10 Film Auto’s

  1. Ecto-1 😛 Heerlijke filmauto. Maar ik mis toch wel KITT in het rijtje hoor, ondanks dat deze in een serie was te zien. Desalniettemin kun je die erbij zetten, omdat deze ook te zien was in de TV-film van Knight Rider 😉

    • Heb die ook flink wat gekeken, maar sindsdien niet meer. KITT zou bij mij ook heel hoog eindigen, had toen die hele kaartjes serie van Knight Rider en ook nog twee auto’s ervan…

    • Alleen voor die auto is het al leuk om te kijken. Hele rauwe film waarvoor ze ook zelf een camera gebouwd hebben. Zelf vond ik het een erg goede film, maar de meningen waren er over verdeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.