What If (2013)

Recensie What If

What If is een romantische komedie die een vraag probeert te beantwoorden die ook in When Harry Met Sally aan bod kwam: Kunnen een man en een vrouw alleen maar vrienden zijn? Persoonlijk denk ik dat het een vraag is die door vrouwen anders beantwoord zal worden dan door mannen. Hoe erg een man z’n dierlijke instincten ook kan bedwingen, toch zijn deze altijd aanwezig en zullen deze in bepaalde situatie naar boven komen.

Bespreking What If

Wallace (Daniel Radcliffe) is na een onverwacht einde van zijn relatie een tijd niet meer op zoek naar liefde. Tijdens een feestje bij één van zijn vrienden ontmoet hij Chanty (Zoe Kazan). Hij heeft een leuk gesprek met haar en loopt samen met haar naar huis toe. Daar vertelt ze dat ze een vriend heeft, maar hem graag nog op een vriendschappelijke manier wil zien. Hij vindt dat ook prima, maar naarmate tijd vordert beginnen zijn gevoelens voor haar steeds sterker te worden.

Review What If

Het leuke aan What If is dat het geheel erg natuurlijk aanvoelt en er maar weinig onrealistische scènes bevat. De vriendschap tussen Radcliffe en Kazan komt overtuigend over en ook de “supporting cast” is leuk, met Adam Driver in een rol als grappige beste vriend van Wallace. Stilistisch is de film redelijk standaard, behalve de toevoeging van een geanimeerde versie van Chanty die af en toe verschijnt (ze is in de film een “animator”). What If is een romantische komedie zonder extremen die doet denken aan de “ouderwetse” klassiekers, alhoewel het dat nivo net niet haalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.