De vele gezichten van… Hilary Swank

Hilary Swank

Hilary Swank werd geboren op 30 juli 1974 in Lincoln, Nebraska. Ze sportte in haar jeugd erg veel en ging zelfs naar de Olympische Spelen voor junioren, waar ze deel uitmaakte van het zwemteam. Daarnaast deed ze ook aan turnen. Haar eerste ervaring met acteren was in een schooltoneelstuk, ze vond dat zo leuk dat ze aan theater bleef doen. Op haar 15e verhuisde ze naar Los Angeles met haar moeder om een acteercarrière na te jagen. Ze verscheen in verschillende TV shows waaronder Harry and the Hendersons, Buffy the Vampire Slayer, Growing Pains, Bevely Hills 90210 en Van Wilder. Haar eerste hoofdrol in ee film was in The Next Karate Kid. Ze speelde in films als 11:14, The Core, The Black Dahlia, Freedom Writer, P.S. I Love You en Million Dollar Baby. Voor deze laatste film kreeg ze een Oscar voor haar rol als bokser.

Hilary Swank, film, films, foto, foto's, overzicht

Klik om te vergroten


Wat is jouw favoriete Hilary Swank rol?

4 reacties op “De vele gezichten van… Hilary Swank

    • Nog een keuze voor Boys Don’t Cry. Denk dat ik ‘m dan toch maar eens moet gaan opzoeken, helemaal als het er eentje is die je bijblijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.