De vele gezichten van… Matthew McConaughey

Overzicht foto's Matthew McConaughey films

Matthew McConaughey werd op 4 November, 1969 geboren in Texas. Hij viel al op jonge leeftijd op door z’n uiterlijk en werd in het jaarboek van z’n middelbare school verkozen als de knapste. Hij ging naar de universiteit van Texas waar hij afstudeerde in Radio-Televisie-Film. Hij verscheen in een aantal kleine rollen en z’n eerste grote film was in Dazed and Confused. Hij had ook de hoofdrol in films als Contact, EDtv en Amistad. Z’n aantrekkelijke uiterlijk maakte hem een populaire keuze voor romantische komedies. Dat soort rollen speelt hij inmiddels niet meer en heeft zichzelf opnieuw uitgevonden met dramatische rollen in films als The Lincoln Lawyer, Bernie, Killer Joe en Mud.

Overzicht foto's Matthew McConaughey films

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Matthew McConaughey rol?
4 reacties op “De vele gezichten van… Matthew McConaughey

  1. Er zijn heel veel films met deze acteur die ik interessant vind, maar zijn rollen in A Time To Kill, Killer Joe, Frailty en Dallas Buyers Club maakten de meeste indruk op mij.

  2. Pingback: Recensie: 21 Years: Richard Linklater - De Filmkijker

  3. Pingback: De Tien: Beste acteurs “estafette race” | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.