De vele gezichten van… Gerard Butler

Overzicht rollen van Gerard Butler

Gerard Butler werd geboren op 13 November 1969 in Paisley, Scotland. Hij ging daar ook naar school en na zijn middelbare school studeerde hij rechten aan de Glasgow University. Als tiener ging hij naar het Schotse jeugdtheater. Hij maakte zijn rechtenstudie af en begon te werken bij een advocatenkantoor in Edinburgh. Hij was echter een feestbeest, waardoor hij regelmatig te laat was op werk. Hierdoor werd hij op zijn 25e ontslagen.

Z’n nieuwe doel werd om bekend te worden en hij vertrok naar London om zijn droom te realiseren. Hij had verschillende baantjes om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen en nam contact op met iemand die hij nog kende van het jeugdtheater. Hij werd geselecteerd voor de rol van Coriolanus. Zijn volgende rol was die in een theaterproductie van Trainspotting. Toen hij 30 was verhuisde hij naar Los Angeles en kreeg kleine rollen in grote films aangeboden. De rol waar hij echter doorbrak was die van koning Leonidas in de film 300. Sindsdien verscheen hij in zowel actiefilms als Gamer als in romantische komedie (bv. The Ugly Truth).

Een overzicht van de rollen van acteur Gerard Butler

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Gerard Butler rol?

3 reacties op “De vele gezichten van… Gerard Butler

  1. Pingback: De Filmkijker Top 100 Films: 30-21 - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.