My Darling Clementine (1946)


Wyatt Earp, Doc Holliday en de OK Corral. Het zijn namen die elke western fan wel kent uit diverse films. Deze film van John Ford vertelt dit verhaal ook. Is dit een film die je niet mag missen?

Deze film staat in diverse toplijsten, dus ik was er zeer benieuwd naar. Het tempo van de film ligt laag, waarbij de kijker een beeld krijgt van het leven in Tombstone en de relatie van Earp met Holliday, Clementine en andere bewoners van het dorp. Er zitten een aantal shots in die ik spectaculair vond en dan doel ik met name op de shots van de koets op hoge snelheid.

Ik moet toegeven dat ik de film een beetje vond tegenvallen. Nu kijk ik wel meer westerns, dus daar ligt het niet aan. Maar voor mij is het niet op het nivo van bijvoorbeeld the good, the bad and the ugly. De laatste 20 minuten maakten wel veel goed, maar zorgden er niet voor dat ik helemaal onder de indruk was.

Score: 7

3 reacties op “My Darling Clementine (1946)

  1. Onlangs heb ik deze eens gezien. Goede film hoor, maar mijn inziens niet het beste wat ik van John Ford heb gezien. De schietpartij vond ik wat tegenvallen. Misschien ben ik wel te verwend 🙂

    Anyway, ik ben het grotendeels met je mening eens. Aantal mooie shots en dito momenten. Maar stiekem zie ik toch liever westerns in kleur…

  2. Onlangs heb ik deze eens gezien. Goede film hoor, maar mijn inziens niet het beste wat ik van John Ford heb gezien. De schietpartij vond ik wat tegenvallen. Misschien ben ik wel te verwend 🙂

    Anyway, ik ben het grotendeels met je mening eens. Aantal mooie shots en dito momenten. Maar stiekem zie ik toch liever westerns in kleur…

Leave a Reply

Your email address will not be published.