Leaves of grass (2009)

In deze comedy speelt Edward Norton 2 rollen, namelijk een tweeling. Hij is niet de eerste acteur die dit doet (denk bijvoorbeeld aan Nicholas Cage in Adaptation of Jean-Clause van Damme in Double Impact), maar hij weet wel heel goed twee echt verschillende personen neer te zetten, inclusief verschillende accenten. Ik probeer in m’n reviews niet al te veel over het verhaal zelf te vertellen (heb ik altijd een hekel aan als ik andere reviews lees) en hou het hier ook op een minimum.
De ene broer is in een stadje in het zuiden (redneck country) blijven wonen, terwijl de andere een goede acedemische carriere heeft. Deze laatste broer is echter genoodzaakt om terug te keren naar het stadje waar hij is opgegroeid, waardoor hij in allerlei situaties verzeild raakt omdat ze denken dat hij iemand anders is. De film zit vol grappige momenten, hier en daar een actiescene en is zeker een aanrader.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.