Synecdoche, New York (2008)

Charlie Kaufman staat bekend om zijn unieke screenplays. Voorbeelden hiervan zijn Being John Malkovich, Adaptation en Eternal sunshine of the spotless mind. Synechdoche, New York kan hieraan worden toegevoegd. Kaufman heeft voor de film ook de rol van regisseur op zich genomen.

De film volgt het leven van Cayden Cotard (gespeeld door Philip Seymour Hoffman). Dit gebeurt af en toe zo snel dat je ineens een aantal jaar verder bent. Ook bevat de film, niet geheel onverwacht, veel surrealistische elementen die naarmate de film vordert steeds een grotere rol gaan spelen, waardoor het langzaam de film langzaam onwerkelijk wordt. Storend is dit echter niet, ik vond het hierdoor alleen maar boeiender worden. Als de vorige Kaufman films je konden boeien, dan zal deze dat ook doen.

Score: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.