Showbiz Kids (2020) – Recensie

Showbiz kids recensie

Ieder jaar doen ruim 20.000 kindacteurs auditie in Hollywood. 95% van hen krijgt nooit een rol.

Met deze woorden opent deze documentaire. Hetzelfde zal ook het geval zijn met volwassenen die er van dromen om succesvol te worden in de filmindustrie. Toch is het gevoel dat je krijgt van zo’n aantal kinderen een stuk sterker. Want wat mist zo’n kind allemaal om naar Hollywood te gaan? Met wat voor teleurstellingen moet hij/zij om kunnen gaan? En wat zal uiteindelijk de impact zijn op de rest van zijn/haar leven? Regisseur Alex Winter (die zelf ook als kind acteerde en bekend is van Bill & Ted films, wil met deze documentaire laten zien wat het inhoudt om als kind terecht te komen in een wereld van volwassenen.

Showbiz kids review

Dit doet hij door interviews te houden met sterren die aan het begin van de vorige eeuw al op het doek verschenen, acteurs die de afgelopen 40 jaar succes hadden, zoals Evan Rachel Wood, Milla Jovovich, Henry Thomas, Wil Wheaton en Mara Wilson en kinderen die nu succes hebben of hopen dat binnenkort te krijgen. Hiermee schetst Winter een duidelijk beeld van het leven van een kindster. De kinderen bevinden zich in een situatie waarin ze zelf maar weinig te zeggen hebben, afhankelijk zijn van besluiten van hun ouders en veel ontwikkeling op bepaalde vlakken missen. Ook is het een enorme uitdaging om als je eenmaal ouder wordt om of door te gaan met acteren of te switchen naar iets anders.

“een sterke documentaire…”


 Showbiz Kids behandelt alle aspecten en is daarmee een documentaire die duidelijkheid schept in wat de sterren uit E.T., Stand By Me of Diff’rent Strokes hebben meegemaakt. Het is als kijker soms makkelijk om kritiek te geven op wat een jonge acteur neerzet, maar als je weet wat de wereld is waarin ze leven verandert dat toch wel enigszins de manier waarop je over ze nadenkt. Dat maakt dit een sterke documentaire. Het is overigens tragisch om Cameron Boyce te zien in deze documentaire, die vorig jaar onverwacht overleed in z’n slaap aan een epileptische aanval.

Showbiz Kids in te zien via HBO

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *