Calm with Horses (2019) – Recensie

Recensie Calm with Horses

Het is heerlijk om in het filmlandschap af en toe uitstapjes te doen naar de cinema van een ander land. Iedere filmcultuur heeft een andere feeling en dat kan soms op manieren met jou als kijker klikken en je aanzetten om meer te ontdekken. Calm with Horses is het regiedebuut van de Ierse regisseur Nick Rowland, die de film ook in Ierland gemaakt heeft. Weet hij met dit debuut indruk te maken?

Calm With Horses review
Douglas ‘Arm’ Armstrong (Cosmo Jarvis) was ooit succesvol als bokser. Wanneer hij z’n carrière moest beëindigen, besloot hij te gaan werken voor de gevreesde Devers familie, die drug dealen en het verder ook niet zo nauw nemen met de regels. Arm wordt ingezet om mensen te intimideren en als het moet geweld te gebruiken en luistert naar Dympna (Barry Keoghan). Tegelijkertijd worstelt hij met z’n ex en hun kind, een jongen met een beperking. Wanneer hij gevraagd wordt om z’n eerste moord te plegen en ook in z’n persoonlijke omstandigheden veel gaande is, is het de vraag of hij nog in staat is om met alle druk om te gaan.

“rauwe, grauwe film…”


 Calm with Horses heeft een sterke cast en Cosmo Jarvis slaagt erin om z’n karakter Arm er eentje te maken waar je om geeft. Arm zou misschien kunnen worden beschreven als “domme kracht”, maar Jarvis weet de stille, emotionele kant duidelijk neer te zetten. Calm with Horses is een rauwe, grauwe film die qua verhaal niet heel veel origineels doet en eigenlijk geen verassingen in petto heeft, maar desondanks zeker het kijken waard is dankzij de sfeer en het acteerwerk.

Calm with Horses is vanaf 19 augustus beschikbaar via Pathé Thuis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

One thought on “Calm with Horses (2019) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *