Tiger King: Murder, Mayhem and Madness – Serie recensie

Tiger king recensie

Subculturen zijn soms in staat om je te verrassen. Ik kan me nog een aflevering herinneren van Louis Theroux die over exotische dieren ging en het is onvoorstelbaar dat sommige mensen een tijger zouden willen houden. Toch is dit in Amerika enorm populair. Het is zelfs zo populair dat er alleen in Noord Amerika meer tijgers in gevangenschap leven dan het aantal in het wild. Mike Tyson had 16 jaar lang een Bengaalse tijger, maar zoals de Netflix documentaire Tiger King laat zien, zijn er altijd mensen die nog extremer zijn.

Tiger king review
De focus van de serie is voornamelijk op Joe Exotic, ook bekend als de Tiger King. Met zijn geblondeerde matje, vele oorbellen en gebrek aan een filter is hij een bijzondere verschijning. Hij runt een kleine dierentuin, maar heeft al lange tijd ruzie met Carole Baskin, dierenactiviste. In hoeverre dat laatste waar is kan de kijker zelf bepalen, want ze verdient zelf ook geld aan bezoekers van haar centrum. Al snel wordt duidelijk wat er zich allemaal in deze wereld afspeelt. Hoe de succesvolle “verzamelaars” aan hun geld komen, hoe ze de dieren en hun medewerkers behandelen en wat voor extreme zaken ze in staat zijn te doen.

Tiger King bespreking
Tiger King is zo’n Netflix documentaire serie die je, of je het nu wilt of niet, het gevoel geeft dat je ‘m moet bingen. De gebeurtenissen in elke aflevering zijn zo schokkend en verrassend dat je je afvraagt wat er daarna nog allemaal zal gaan plaatsvinden. Het is één groot ongeluk waar je je ogen niet van af kan draaien. Het boeiende is dat de makers van de serie iedereen heeft kunnen interviewen en je als kijker blijft gissen naar de uiteindelijke uitkomst. En als je na zeven afleveringen de aftiteling ziet kun je slechts tot een aantal conclusies komen. Als eerste dat het houden van dit soort dieren eigenlijk verboden zou moeten worden en ten tweede dat de mensen die zich in dit wereldje bevinden mensen zijn die je zelf niet zou kunnen verzinnen. En als je dat wel zou doen zou je de kritiek krijgen dat ze te vreemd zijn. Zet in ieder geval één aflevering van Tiger King: Murder, Mayhem and Madness op en de kans is groot dat de serie je niet meer loslaat.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *