The Gentlemen (2019) – Recensie

The Gentlemen recensie

Alhoewel regisseur Guy Ritchie inmiddels al weer meer dan 20 jaar meedraait en verantwoordelijk is voor titels als Aladdin, The Man from U.N.C.L.E., en de Sherlock Holmes films, zijn het z’n eerste twee films die nog steeds m’n favoriet zijn. Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch waren heerlijke Britse gangsterfilms die opvielen door hun tempo en humor. Met The Gentlemen keert Ritchie terug naar z’n roots.

The Gentlemen review
Mickey Pearson (Matthew McConaughey) heeft in de UK een succesvol cannabis imperium opgebouwd. Hij is er enorm rijk mee geworden, maar heeft besloten om ermee te stoppen en aan een vroeg pensioen te beginnen. Hij heeft een koper weten te vinden, maar het nieuws resulteert in diverse plannen, waaronder blackmail en geweld, waardoor het nog maar de vraag is of Mickey ooit nog uit de handel kan komen.

“heerlijke film…”


 The Gentlemen heeft een indrukwekkende cast en het is een genot om te zien hoeveel plezier acteurs als Colin Farrell en Hugh Grant in hun rollen hebben. Ritchie slaagt erin om een enorm vlotte film te maken, waarbij speelt met de vorm door aan het begin Hugh Grant’s Fletcher het verhaal te laten vertellen alsof het een film is, inclusief filmbegrippen die vervolgens worden getoond. Met enorm veel humor, geweld, memorabele momenten en de nodige verrassingen (zoals ook Lock, Stock dat deed) weet Ritchie te bewijzen dat hij sterk is in dit genre. Een heerlijke film die ik zeker nogmaals ga kijken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *