Frank and Ollie (1995) – Recensie

Frank and Ollie review

Frank and Ollie is een documentaire die al een lange tijd op m’n IMDB “to watch” lijst stond, maar die eigenlijk niet te vinden was. Het was dan ook een positieve verrassing toen ik deze vorige week tegenkwam op Disney+ en ‘m eindelijk kon zien. Films die gaan over het maken van films vind ik altijd boeiend en ik was dan ook benieuwd naar wat deze film in petto had.

Frank and Ollie recensie
Frank Thomas en Ollie Johnston waren twee animators die in de beginjaren tot eind jaren zeventig voor de Walt Disney Animation Studios werkten. De kans is groot dat je hun werk kent, want ze werkten onder andere aan Sneeuwwitje, Pinokkio, Fantasia, The Jungle Book, Robin Hood, Lady en de Vagebond en nog vele andere titels. De twee ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd op school. Het was het begin van een levenslange vriendschap en passie voor animatiefilms. De twee woonden naast elkaar en hier vertellen ze over hun herinneringen. Van kleine anecdotes over Walt Disney en de sfeer in de studio, maar ook hoe ze bepaalde emoties wisten uit te beelden. De twee laten zien hoe ze het zelf uitbeelden, wat wordt gevolgd door de daadwerkelijke beelden. Het zijn details die je normaal misschien niet ziet, maar die je door deze documentaire meer zal waarderen.

“verantwoordelijk waren voor de magie…”


&Naast een kijkje in hun leven, de twee genieten samen met hun vrouwen van hun pensioen en zijn bezig een boek samen te stellen ( Disney Animation: The Illusion of Life), komen daarnaast andere animators, animatie experts en zelfs hun vrouwen aan het woord. Het maakt van Frank and Ollie een film die dezelfde warmte heeft die de klassieke Disney films ook bezitten. De twee mannen zijn inmiddels beide (op hoge leeftijd) overleden, maar hun werk zal voor altijd voortleven en deze documentaire geeft een kijkje achter de schermen om te laten zien wie verantwoordelijk waren voor de magie waar Disney fans zo van houden.

Frank and Ollie is beschikbaar via Disney+

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *