The Game Changers (2018) – Recensie

The Game Changers recensie

Op het gebied van voedsel is er een enorm aanbod van documentaires, niet alleen over restaurants, chefs en foodbloggers, maar ook over wat we eten en de effecten die dat op ons lichaam kan hebben. That Sugar Film en Fed Up maakten duidelijk hoeveel suiker we eigenlijk binnenkrijgen en hoe verslavend dat is. Fat, Sick and Nearly Dead liet de voordelen zien van het drinken van sappen. Ook over vegetarisch eten heb ik al diverse documentaires gezien. Met de recente oproep van de Verenigde Naties om minder vlees te eten, komt deze documentaire misschien wel op het juiste moment om meer mensen over te halen om hun dieet te veranderen.

The Game Changers review

Wanneer martial arts vechter James Wilks tijdens een training een zware blessure aan z’n knieĆ«n oploopt en een aantal maanden rust moet nemen, besluit hij te onderzoeken hoe hij sneller kan herstellen. Hij leest dat uit onderzoek blijkt dat de Romeinse gladiatoren waarschijnlijk geen vlees aten en leest nog diverse andere studies over de effecten van vegetarisch eten op het menselijk lichaam. Hij besluit z’n dieet te veranderen en ziet duidelijke effecten. In deze documentaire, die geregisseerd is door Louie Psihoyos (The Cove), neemt hij de kijker mee in de wereld van veganisme. Hij interviewt diverse atleten, bezoekt onderzoekers en geeft de kijker inzicht in diverse studies.

“kijkers overtuigen…”


 Het doel van The Game Changers is duidelijk: Stop met het eten van vlees, want het is beter voor je lichaam. Als kijker wordt je overspoeld met informatie, artsen vertellen over diverse onderzoeken en doen proeven op drie American football spelers en laten niet alleen zien wat het effect van vlees is op je bloed, maar zelfs op erecties tijdens de slaap. Bodybuilder zoals Arnold Schwarzenegger, Patrick Baboumian en Nimai Delgado, maar ook Kendrick Farris (gewichtheffen), Morgan Mitchell (sprintster), Scott Jurek (ultramarathonloper) en Lewis Hamilton laten weten wat het voor hen heeft gedaan. Vooral een segment waarin een groep brandweermannen een week lang hun dieet veranderen en meten wat het effect is, is overtuigend. Deze documentaire ziet er zeer strak uit en zal zeker diverse kijkers overtuigen om minder vlees te gaan eten.

The Game Changers is vanaf 16 september twee weken lang te zien in de Nederlandse bioscopen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *