Tea with the Dames (2018) – Recensie

Tea with the Dames recensie

Binnen de Engelse acteurswereld zijn er vier actrices die regelmatig bij elkaar komen en allemaal door de koningin de titel “Dame” hebben ontvangen. Het zijn Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith. Regisseur Roger Michell was een middag bij zo’n bijeenkomst aanwezig en legt met z’n camera de verhalen en anecdotes van dit viertal vast.

Tea with the dames review
Ze kijken terug op hun carrière, hun mannen, ouder worden en de impact daarvan. In combinatie met diverse archiefbeelden wordt de kijker getrakteerd op 80 minuten met deze iconische actrices die hier duidelijk hun menselijke kant laten zien. Ondanks hun succes voelen ze nog steeds spanning voor bepaalde rollen en hebben ze in het verleden zelfs getwijfeld of ze een bepaalde rol wel moesten doen omdat ze twijfelden of ze goed genoeg waren. Het resultaat is een documentaire die lekker wegkijkt en waarbij je als kijker je kopje thee moet klaarzetten om fijn mee te luisteren.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


2 thoughts on “Tea with the Dames (2018) – Recensie

    • Dat viel me ook al op toen ik ‘m vanochtend aan Letterboxd wilde toevoegen. Maar die titel staat in ieder geval op de DVD 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *