Onbewoond eiland blogathon: Mijn antwoorden

Onbewoond eiland blogathon
Het is weer tijd voor een nieuwe blogathon! Een paar weken geleden plaatste ik de aankondiging, nu is het tijd voor de antwoorden. Wat zouden mijn keuzes zijn als ik naar een onbewoond eiland zou worden gestuurd en een aantal vragen moest beantwoorden?

Welke 5 films zou je meenemen?
Slechts vijf films uitkiezen is een enorm moeilijke en eigenlijk bijna onmogelijke taak. Moet je je top 5 favoriete films meenemen of kies je iets anders omdat het je een bepaald gevoel geeft als je alleen bent op een onbewoond eiland? Uiteindelijk heb ik besloten iets breder te kijken. M’n favoriet, Black Swan, laat ik daarom thuis (te donker), maar ik neem wel de volgende films mee:

Pulp Fiction

Dit blijft één van m’n favoriete (Tarantino) films, die ondanks het grote aantal keer dat ik ‘m gezien heb, nooit verveelt.

Groundhog Day

Groundhog Day is niet alleen een fantastische komedie, maar daarnaast ook een film waar je een diepere filosofische laag uit zou kunnen halen over het leven. Inspirerend als je elke dag op datzelfde eiland zit.

Indiana Jones and The Last Crusade

Het gevoel van avontuur, de humor tussen Indiana Jones en z’n vader maken dit een film die ik graag in m’n koffer zou stoppen om regelmatig nog een keer te kijken.

My Neighbor Totoro

Er mag uiteraard geen Studio Ghibli film ontbreken en de manier waarop My Neighbor Totoro in staat is om je als kijker te transporteren naar een andere wereld waarin alles mogelijk lijkt te zijn is een heerlijke ontsnapping van de realiteit van het eiland.

The Godfather

Een epische film mag ook niet ontbreken en daarbij moest ik meteen aan The Godfather denken. Een prachtige film die de onderwereld en geweld perfect samensmelt met het gevoel van familie en trouw.

Welke 5 films zouden naar een onbewoond eiland moeten worden gestuurd, zodat we ze als maatschappij vergeten?

Recent heb ik Watson & Holmes gekeken en dat is een ervaring die ik zo snel mogelijk wil vergeten. Will Ferrell en John C. Reilly hebben in het verleden leuke films gemaakt, maar deze was van zo’n laag niveau dat ik deze ervaring anderen niet wil laten beleven.

The Human Centipede

Ook al heb ik de film nooit gezien, het idee achter deze film is al reden genoeg om ‘m toe te voegen.

Dirty Grandpa
Recensie Dirty Grandpa
Robert de Niro heeft in z’n latere carrière in een hoop slechte films gespeeld, maar in Dirty Grandpa doet hij dingen die je eigenlijk liever niet ziet. Laten we deze film naar het eiland sturen en ritueel verbranden zodat we er zeker van kunnen zijn dat niemand ooit De Niro handelingen ziet doen die je (helaas) nooit meer kan vergeten.

Batman v Superman

Het track record van DC is de laatste jaren teleurstellend slecht geweest (met hier en daar een uitschieter), maar Batman v Superman was een titel die een interessant concept op een dramatische manier naar het scherm wist te brengen en deze twee superhelden weer bij elkaar bracht omdat toevallig hun moeders dezelfde voornaam hadden. Laat ik er verder geen woorden aan vuil maken: In de helikopter ermee!

Nederlandse romcoms

Ja, dit is misschien een beetje vals spelen, maar wanneer het genre van Nederlandse romantische komedies van de aardbodem zou verdwijnen, zou ik er geen traantje om laten. Hopelijk zouden we daardoor een breder aanbod krijgen van goede Nederlandse films waar het publiek ook naar toe zou gaan.

Als je één serie zou mogen meenemen, welke zou dat zijn?

Er zijn een hoop series waar ik bij deze vraag aan heb gedacht, maar uiteindelijk was de keuze een makkelijke. Als je lang op een eiland zit, zul je je op een moment enorm eenzaam voelen en ben je op zoek naar iets waardoor je je goed voelt. Friends is daarvoor de perfecte keuze. Als kijker krijg je het gevoel dat je deel uitmaakt van deze groep en de serie heeft zoveel seizoenen dat het lang duurt voordat deze serie bij een rewatch zou vervelen.

Je zal nooit meer ontsnappen, welk karakter zou je de rest van de tijd op het eiland mee door willen brengen?

Je zou bij deze vraag eigenlijk aan een karakter moeten denken, los van de acteur of actrice, maar ik heb altijd een zwak gehad voor Rosario Dawson. En terwijl ik keek naar haar filmografie viel m’n oog op haar rol die ze speelde in de Netflix Marvel series, Claire Temple. Een karakter die altijd klaar staat en daarnaast ook nog in staat is om voor je te zorgen wanneer je gewond bent geraakt.

Op een afgelegen plek op het eiland, dat moeilijk toegankelijk is, is een enorme hoeveelheid eten te vinden. Helaas woont er op die plek een filmmonster, welke is het? Welk filmwapen heb je nodig om het tegen dit beest op te kunnen nemen?

Als ik aan monsters op een eiland denk, dan gaan m’n gedachten automatisch naar King Kong toe, uiteraard de originele versie uit 1933. Hoe angstaanjagend ook, het zou indrukwekkend zijn om deze in levende lijve te ontmoeten.

Om het tegen hem op te nemen neem ik niet de mooie blondine uit de film mee (alhoewel ze heel effectief was), maar kies ik voor een Jaeger uit Pacific Rim. Aangepast om bestuurd te worden door één persoon, waarmee ik de strijd met de grote aap zou aangaan om m’n voedselvoorraad veilig te kunnen stellen.

Wil je ook meedoen? Volg de instructies in de aankondigingaankondiging. Via deze pagina kun je ook andere deelnemers en hun antwoorden vinden!

8 thoughts on “Onbewoond eiland blogathon: Mijn antwoorden

    • Ik ook hoor. Zag inderdaad dat je ook King Kong noemde. Die van Daan heb ik ook bekeken en daar was de overeenkomst met Nederlandse romcoms.

    • Ik zag het en heb de link al toegevoegd aan de aankondiging. Leuk dat je ook voor romantische komedies hebt gekozen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *