MFKZ (2017) – Recensie

MFKZ recensie

Het is begrijpelijk dat Mutafukaz in veel markten uitgebracht is onder de wat meer abstracte naam MFKZ. Deze anime is gebaseerd op een Franse comic en is een samenwerking tussen het Franse Ankama Animations en het Japanse Studio 4°C. Dat levert een unieke film op met een heel eigen stijl. De schrijver van de comic, Guillaume “Run” Renard, maakte in 2003 al zelf een short met de naam Operation Blackhead, maar met deze film is z’n visie van Boyz n the Hood meets They Live gerealiseerd. Resulteert dat in een boeiende film?

MFKZ review
Angelino woont in Dark Meat City (die gebaseerd lijkt te zijn op L.A.) en deelt zijn appartement met Vinz, een skelet met een schedel die altijd in brand staat. Angelino wordt na een ongeluk geplaagd door visies. Hij ziet in de schaduwen van mensen monsters met tentakels. Z’n vrienden denken dat er iets mis met hem is, maar het duurt niet lang voordat ze achterna worden gezeten door mysterieuze agenten en ze langzaam meer te weten komen.

” een vlot geheel…”


 Het maakt van Mutafukaz een film die gevuld is met actie, in omgevingen die bomvol zitten met enorm veel detail. De hoofdpersonages komen terecht in slechte buurten, vol met bendes en zijn constant op de vlucht. De dialogen tussen Agelino, Vin en hun vreemde vriend Willy zijn snel en vaak komisch, wat in contrast staat met het vele geweld. Helaas werkt het verhaal te laat naar een te lichte climax toe, waardoor het einde niet de impact heeft die het zou kunnen hebben. Dat is jammer, maar desondanks is het een vlot geheel dat geen moment verveelt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *