The Thing From Another World (1951) – Recensie

Recensie The Thing From Another World

Eén van m’n favoriete sci fi/horrorfilms is John Carpenter’s The Thing, waarin de spanning te snijden is en je, net zoals de karakters, geen idee hebt wat er aan de hand is en wie mogelijk niet de persoon is die je denkt. Toch was The Thing een remake en volgens sommigen één van de beste ooit gemaakt. De originele versie had ik nog nooit gezien, maar ik was wel benieuwd naar de overeenkomsten/verschillen.

Review The Thing From Another World
Wanneer er op Antarctica een mysterieus object onder het ijs wordt ontdekt en er een mysterieus schepsel in een blok ijs wordt teruggekomen naar een onderzoeksstation, komen de wetenschappers en militairen van deze basis er achter dat ze zichzelf moeten verdedigen tegen een gevaarlijk buitenaards wezen.

“alles behalve overtuigend…”


 Dit is duidelijk een film die gemaakt is in een andere tijd en duidelijk gemaakt is gemaakt op een set. Daardoor komt The Thing From Another World toch vooral over als een toneelstuk waarbij spanning totaal mist. Het mysterie uit de remake ontbreekt en de special effects zijn alles behalve overtuigend. Het zorgde ervoor dat ik het werk van Carpenter nog meer waardeerde. Dat is degene die je moet hebben gezien, deze kan je kijken bij nieuwsgierigheid, maar dat is ook de enige reden.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *