Vraag van de week: Wat vind jij van de Oscar-winnaars?

Vraag van de week
Afgelopen nacht vonden de Oscars weer plaats. Een ceremonie waar ik zelf niet voor wakker blijf, maar waarvan ik altijd toch wel wil weten wie de grote winnaars zijn (die hier zijn na te lezen). Voorspellingen doe ik nooit aan, maar de enige categorie waarin ik een echte voorkeur had was die van beste geanimeerde film, die terecht naar Spider-Man: Into the Spiderverse is gegaan.

Bohemian Rapsody en The Favourite heb ik beide niet gezien, dus over de Oscars die deze films gewonnen hebben kan ik m’n mening niet geven. Mooi dat Alfonso Cuarón voor Roma met drie beeldjes naar huis mag. De categorie die me eerlijk gezegd het meest heeft verbaasd is die van beste film, waarin Green Book won. Een titel die zeker vermakelijk was en maatschappelijke problemen uit de jaren zestig toont, maar op mij niet echt een blijvende indruk achterliet. In die categorie had ik ook graag Roma zien winnen.

Wat vind jij van de Oscar-winnaars?

6 thoughts on “Vraag van de week: Wat vind jij van de Oscar-winnaars?

  1. Mij valt gewoon op dat het bewust/onbewust alle vinkjes van diversiteit (huidskleur, nationaliteit, geaardheid, …) heeft aangevinkt. Heel toevallig na de polemiek van vorig jaar.
    Persoonlijk ben ik blij dat Spider-Man ITMV het heeft gehaald.

    • Ik snap inderdaad wel wat de redenen zijn waarom de film heeft gewonnen, aangezien het onderwerpen zijn waar heel veel aandacht voor is, maar dat maakt iets niet meteen de beste film van het jaar. Het was voor mij een film die subtiliteit miste.

  2. Ik had liever ook Roma als winnaar gezien. Heel Bohemian Rhapsody kon mij geen moment boeien, dus blij dat die niet won. Green Book vond ik vermakelijk, maar een Oscar?

    Malek vond ik wel goed, maar ik vond Willem Dafoe een betere kandidaat. Colman vond ik ook goed, maar dat vond ik juist weer meer een bijrol. Een echte hoofdrol was het niet in mijn ogen. Dan zou ze die hebben gedeeld met Stone en Weisz. Ali had een prima bijrol, maar ook niet ‘outstanding’. Sam Elliot vond ik daar beter.

    Dat Roma beste buitenlandse film won vond ik wel mooi, al had Cold War hem ook mogen winnen van mij.

    Verder zijn de Oscars de Oscars. Niet te voorspellen en toch zijn we allemaal ieder jaar weer benieuwd wie er wint. Inclusief ikzelf.

    • Dus over het algemeen kan je je er niet helemaal in vinden. Cold War had inderdaad ook mogen winnen, die was ook erg goed.

      Ja, het is toch een beetje vergelijken of het overeenkomt met je persoonlijke smaak en dat is altijd wel leuk om te doen 🙂

  3. Green Book is een interessante film met goed acteerwerk -maar bij lange na geen beste film. Het thema wordt zoveel beter aangesneden in films als BlacKkKlansmen of The Hate U Give.

    BoRhap vond ik als Queen fan geweldig, maar als filmkijker was ook dit bij lange na geen Best Picture. Wat mij betreft had The Hate U Give genomineerd en gewonnen moeten hebben. Zag die film gisteren en die is echt enorm goed! Of The Favourite, als we het bij de officiële nominaties houden, die was ook geniaal.

    • Behalve The Favourite en BlackkKlansmen heb ik de rest van de titels nog niet gezien, maar wil ze nog graag bekijken om er m’n eigen mening over te kunnen vormen. The Favourite was inderdaad erg goed 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *