Peppermint (2018) – Recensie

Recensie Peppermint

Het liefst wil je dat elke film een supercar is. Zo mooi dat je er uren naar kunt kijken, veel paardenkrachten onder de motorkap zodat je weet dat de prestaties je zullen verbazen, een prachtig geluid waardoor je wordt meegevoerd en als je eenmaal gaat rijden een beleving die je bijblijft. De praktijk is echter dat niet iedereen een supercar kan maken of kopen. Soms moet je genoegen nemen met iets dat niet in die categorie valt. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je er geen plezier aan kunt beleven.

Review Peppermint
Peppermint maakt al meteen met z’n openingsshot duidelijk wat voor films het is: Een prachtig beeld van de stad en een op het dak van een garage geparkeerde Amerikaanse musclecar. De ramen zijn beslagen en de auto beweegt langzaam. Het schept een verwachting en zodra er getoond wordt wat er in de auto gebeurt verandert dat. Riley North (Jennifer Garner) is in gevecht is met een crimineel en weet hem na een worsteling dood te schieten. Het zet meteen de toon. Dit is een gewelddadige wraakfilm. De man en dochter van Riley North zijn vermoord en haar enige missie in haar leven is om wraak te nemen op degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn. De liefdevolle moeder die verandert is in een “killing machine”, je kan rustig zeggen, de vrouwelijk versie van The Punisher.

“Peppermint is een busrit…”


&nsbp;Je moet bij het kijken van deze film niet al te veel nadenken, want diepgang en realisme ontbreken beide. Terwijl Riley een mysterieuze en bijna niet te stoppen kracht is, probeert de politie er alles aan te doen om haar te lokaliseren en te arresteren. Garner speelt haar rol goed en haar karakter weet op zeer creatieve manier anderen om het leven te brengen, af en toe gepaard met humor. Peppermint is zeker geen supercar. Je kan het misschien het beste vergelijken met een busrit: Het is niet flashy, je weet precies waar de route heengaat en binnen in de bus is het ook niet echt bijzonder, maar als je uit het raam kijkt is er de kans dat je af en toe interessante dingen ziet gebeuren. En als je eenmaal uitstapt zal je er nooit meer aan terugdenken omdat je al weer bezig bent met iets anders, misschien wel in de hoop de volgende keer in een supercar te zitten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 thoughts on “Peppermint (2018) – Recensie

  1. Ik heb deze film afgelopen weekend gezien. Leuke feel-good revenge film om een avond ongecompliceerd vertier in de cinema te hebben. Maar ik ben het met je eens Nostra, een hoogvlieger is het niet.

    • Ja, ik heb me er ook goed mee weten te vermaken alhoewel het verder niet bijzonder is. Maar soms mag dat ook wel een keer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *