Glass (2019) – Recensie

Recensie Glass

Terwijl Unbreakable bij mij niet echt een blijvende indruk achterliet, was dat heel anders bij (wat aan het einde van de film blijkt) het vervolg Split. Een film waar ik enorm fan van was en ik kon dan ook niet wachten om het derde deel in deze trilogie te bekijken, Glass, waarin de karakters uit de eerste twee films samenkomen.

Review Glass

David Dunn (Bruce Willis) heeft na de gebeurtenissen besloten de door de media genoemde “The Horde” (James McAvoy) op te sporen. Wanneer dokter Ellie Staple (Sarah Paulson) ze samenbrengt met Mr.Glass om onderzoek te doen naar hun superkrachten.

“teleurstellende, slechte film…

Als afsluiter van een trilogie, mag je spektakel verwachten, maar regisseur Shyamalan (die het verhaal ook schreef) besluit zich vooral te richten op de vraag of superhelden wel echt bestaan. Dat resulteert in een zeer groot gedeelte van de film waarin er eigenlijk weinig gebeurt en het vooral het acteerwerk van McAvoy is, wat nog enigszins voor entertainment zorgt. Wat ook opvalt is dat de dialogen te vaak gebruikt worden voor expositie en daardoor onnatuurlijk aanvoelen. Hetzelfde is het geval voor de aanwezigheid van bepaalde karakters. Zo verschijnen er een aantal toevallig allemaal tegelijk, precies op tijd voor de climax (of beter anti-climax), puur zodat er wat meer drama is. De boodschap dat iedereen superkrachten zou kunnen hebben is duidelijk (maar veel beter gedaan in Spiderman: Into the Spider-Verse) en als mijn superkracht het beoordelen van films is, dan gebruik ik deze meteen om te oordelen dat ik dit een zeer teleurstellende, slechte film vind.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 thoughts on “Glass (2019) – Recensie

  1. en als mijn superkracht het beoordelen van films is, dan gebruik ik deze meteen om te oordelen dat ik dit een zeer teleurstellende, slechte film vind.

    HAHAHA

    • Tsja, als slechte dialogen en gebeurtenissen die alleen maar lijken te gebeuren zodat het verhaal verder kan je gewoon opvallen tijdens het kijken, kan je geen ander oordeel vellen.

    • Dat had ik niet, zodra ze samen kwamen begon ik me al af te vragen waarom dat nodig zou zijn, behalve om dat shot goed in de promotie te kunnen gebruiken. Verhaal technisch voegde het namelijk niets toe.

  2. Uitstekende film van een geweldig regisseur met meer dan doorsnee goede acteurs die de film dragen. Helaas niet aan iedereen besteed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *