Blast of Silence (1961) – Recensie

Recensie Blast of Silence

2018 Blindspot films
Toen Gert Verbeek vorig jaar tijdens de Kersfilm estafette race deze film toevoegde, was dat een titel die geen van de deelnemers kende, inclusief mezelf. Genoeg reden dus om deze noir uit de jaren zestig dit jaar op te nemen in m’n Blindspot films lijst en rond de kerstperiode te bekijken zodat ik er zelf m’n mening over kon vormen. Is Blast of Silence een kerstfilm en moet je hem gezien hebben?

Review Blast of Silence

Het verhaal draait om huurmoordenaar Frank Bono (Allen Baron, die het verhaal ook schreef en regisseerde) die rond de kerst naar New York reist, om daar een mafia baas te vermoorden. Frank is een loner die opgegroeid is in een weeshuis en het liefst elke sociale interactie vermijdt. Tijdens z’n dagen in New York zien we hoe hij z’n aanslag voorbereidt (wapen bemachtigen, z’n doelwit schaduwen), maar ook het effect dat iemand uit z’n verleden heeft.

Bespreking Blast of Silence
Met een voiceover die Frank Bono als het ware aanspreekt, prachtige, dreigende cinematografie van New York en de koude blik van Allen Baron, die geen ervaren acteur was, is Blast of Silence een heerlijke donkere film noir met enorm veel sfeer. Misschien geen kerstfilm voor de hele familie, maar wel eentje die zich (net zoals Die Hard) afspeelt tegen de achtergrond van de warmte van de kerstdagen waardoor het contrast met wat deze huurmoordenaar moet doen des te groter is.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 thoughts on “Blast of Silence (1961) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *