Brothers’ Nest (2018) – Recensie

Recensie Brothers Nest

Relaties zijn ingewikkeld en niemand is een compleet open boek, zelfs niet voor degenen die hem of haar al heel hun leven kennen. Er zijn situaties of gevoelens die je voor jezelf houdt en misschien nooit zal bespreken of op andere manieren uit. Frustratie kan zich opkroppen en zich uiteindelijk op een schokkende wijze manifesteren. Dat geldt ook voor de twee broers in Brothers’ Nest.

Review Brothers Nest

Wanneer de moeder van Terry (Shane Jacobson) en Jeff (Clayton Jacobson) haar testament wil wijzigen om haar huidige man alles na te laten, maken de broers een plan om dat te veranderen voordat ze komt te overlijden. Met kennis die ze hebben uit misdaadseries en internet gaan ze naar het ouderlijk huis om de voorbereidingen te treffen.

“weet een grote indruk te maken…”


 Dat je niet altijd veel nodig hebt voor het neerzetten van een boeiend verhaal bewijst Brothers’ Nest op voortreffelijke wijze. Het grootste gedeelte van de film zijn alleen de broers in beeld (op één locatie) en dankzij de goed geschreven (soms komische) dialogen leer je in de eerste helft heel veel over hun onderlinge relatie, jeugd en motivatie. Als ze hun plan eenmaal in de praktijk moeten brengen stijgt de spanning en wordt de situatie onvoorspelbaar. Deze kleine titel met veel donkere humor, drama en spanning weet echter een grote indruk te maken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *