Bad Times at the El Royale (2018) – Recensie

Review Bad times at the el royale

Wanneer je de schrijver bent van afleveringen van Buffy the Vampire Slayer, Alias, Lost en heb gewerkt aan scripts van Cloverfield en The Martian, plus ook Cabin in the Woods geschreven en geregisseerd te hebben, dan ben je iemand die de moeite waard is om in de gaten te houden. Bad Time at the El Royale is de nieuwste film van Drew Goddard, die ook geheel van zijn hand komt. Weet hij weer indruk te maken?

Recensie Bad Times at the El Royale

The El Royale is een hotel dat op de grens staat van Californië en Nevada. Het was in z’n hoogtijdagen een plek die bezocht werd door de who’s who in de politiek en entertainmentwereld. Helaas is de glorie vergaan en wordt het nog amper bezocht. Op een middag komen er een aantal mensen aan. Een priester (Jeff Bridges), een zangeres (Cynthia Erivo), een stofzuigerverkoper (Jon Hamm) en een vrouw die in wild leven lijkt te leiden (Dakota Johnson). Ze leren elkaar een beetje kennen en gaan naar hun kamers. Het is echter het begin van een onvoorspelbare avond en nacht waarin duidelijk wordt dat niet iedereen is die ze lijken.

“Eén van de betere films van het jaar…”


 Bad Time at the El Royale doet sterk denken aan het werk van Tarantino (bv. The Hateful Eight). Met z’n mysterieuze personages, opdeling in hoofdstukken en een flinke dosis geweld is het een genot om te kijken. Door telkens te wisselen tussen de diverse karakters en ze niet alleen wat beter te leren kennen, maar ook gebeurtenissen vanuit het hun oogpunt mee te maken kom je meer te weten over wat er gaande is. Dit is een typische genrefilm die misschien niet hetzelfde doet wat Cabin in the Woods deed (het genre zelf onder de loep nemen met een originele aanpak), maar er toch eentje is waarmee Drew Goddard weer z’n visitekaartje afgeeft. Eén van de betere films van het jaar.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

One thought on “Bad Times at the El Royale (2018) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *