Final Score (2018) – Recensie

Recensie Final Score

Je kunt je de “elevator pitch” van Final Score al helemaal voor je zien: “Het is net als Die Hard, maar dan…in een voetbalstadion!”. De man aan de andere kant van de tafel denkt even kort na en zegt dan “Goed idee, maar hoe gaan we dat verkopen?”, waarop hij te horen krijgt dat ze gewoon een bekende actieheld moeten uitkiezen. Dwayne Johnson is helaas al bezet en Schwarzenegger en Stallone zijn inmiddels te oud om wat nodig is te kunnen doen. Dan wordt er gedacht aan Dave Bautista, “want dat is ook een worstelaar die is gaan acteren en die kent iedereen wel sinds Guardians of the Galaxy”. Het idee wordt uitgewerkt en Final Score is een feit. Maar was dit wel een goed idee?

Review Final Score

Michael Knox (Bautista) is een ex-militair die zich nog altijd verantwoordelijk voelt voor de nabestaanden van zijn collega die tijdens een missie is omgekomen. Hij reist naar de UK om ze te bezoeken en besluit z’n “nichtje” mee te nemen naar een voetbalwedstrijd. Ondertussen wordt het voetbalstadion geïnfiltreerd door terroristen die het helemaal hermetisch afsluiten terwijl ze op zoek gaan naar een persoon en overal bommen plaatsen zodat er niemand kan ontsnappen. Michael raakt z’n nichtje kwijt en komt er al snel achter dat er iets in het stadion aan de hand is. Hij besluit met zijn ervaring wat te doen.

“een licht tussendoortje voor de doorgewinterde actiefan…”


 Bautista heeft in Blade Runner en Guardians laten zien dat hij meer kan dan alleen actie. Daar wordt in Final Score echter totaal geen gebruik van gemaakt en hij is hier een eenmansleger dat niet te stoppen is. Alhoewel de film wat komedie bevat in de vorm van Amit Shah, is dit een keiharde actiefilm dat z’n momenten heeft maar ook regelmatig de grenzen van het geloofwaardige overschrijdt (tenminste, ik ken niemand die z’n handen in een hete frituurpan stopt om er een wapen uit te pakken en ze daarna nog gewoon kan gebruiken). Het verhaal heeft weinig om het lijf en dat maakt van Final Score een licht tussendoortje voor de doorgewinterde actiefan. Er is geen film die het template van Die Hard heeft gebruikt en beter is, dus misschien is het een goed idee om daar van af te stappen en iets originelers te verzinnen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 thoughts on “Final Score (2018) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *