Deadpool 2 (2018) – Recensie

Recensie Deadpool 2

Toen Deadpool in 2016 uitkwam, voelde het aan als een frisse wind tussen alle andere superheldenfilms. Dat was voor sommigen nodig omdat ze een beetje moe van het genre begonnen te worden. Die film bracht iets anders, iets wat je niet verwachtte. Het slaagde er in te shockeren, zichzelf niet al te serieus te nemen en ook grappen over andere superheldenfilms te maken. Een film waar ik enorm van heb kunnen genieten en ik keek dan ook uit naar het vervolg. Was het nog mogelijk om een nieuwe film te maken die net zo verfrissend aan zou voelen?

Deadpool (Ryan Reynolds) vecht al tijden tegen slechterikken, maar wanneer er eentje ontsnapt en later wraak neemt, heeft dat enorm veel impact. Ze leven wordt hierdoor veranderd en hij besluit om een team te vormen om een jonge mutant (Julian Dennison (Hunt for the Wilderpeople)) te beschermen. De futuristisch cyborg Cable probeert hem namelijk te vermoorden.


 Dit tweede deel is zit weer vol grappen als het origineel, maar het lukte me niet om me net zo mee te laten voeren. Misschien is het de toon omdat er meer serieuze onderwerpen zijn ingeweven in het verhaal. Toch wist de film nog steeds te vermaken en was de toevoeging van Cable en X-Force leuk. Er is een overval scène die erg goed gedaan is en een aantal onverwachte momenten heeft. Deadpool 2 slaagt er niet het briljante origineel te evenaren, maar als je die goed vond, dan zal je je hier ook wel mee vermaken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *