Vraag van de week: Is de waarde van een film op Netflix anders dan in de bioscoop?

Vraag van de week
Afgelopen weekend bezocht ik de bioscoop om Crazy Rich Asians te zien, een film waar ik uiteindelijk zeer van heb genoten. Netflix had echter ook z’n zinnen op de film gezet en bood de regisseur en schrijver een bedrag waarvan ze een lange tijd goed zouden kunnen leven. Toch namen ze uiteindelijk de beslissing om niet met Netflix in zee te gaan omdat ze het belangrijk vonden dat deze film in bioscopen te zien zou zijn. Achteraf ben ik ook blij dat ik deze titel op een groot doek heb gezien, maar achteraf stelde ik mezelf wel de bovenstaande vraag. Als ik deze titel thuis op de bank had gekeken dan had ik er ook zeker van genoten, maar was de ervaring heel erg anders geweest. De film straalt een grandeur uit die in een bioscoopzaal veel indrukwekkender is. Trek je het breder dan ligt het naar mijn mening aan de film en of ik er een meerwaarde aan hecht deze in de bioscoop te zien. Een documentaire hoef ik bijvoorbeeld zelden in de bios te zien, maar een actiefilm daarentegen komt daar echt tot z’n recht. Wat ik jouw mening?

Is de waarde van een film op Netflix anders dan in de bioscoop?

4 thoughts on “Vraag van de week: Is de waarde van een film op Netflix anders dan in de bioscoop?

  1. Volledig mee akkoord.
    Denk maar aan films als (willekeurige volgorde) Titanic, Star Wars, The Fellowship Of The Ring, Terminator 2, Top Gun of Avatar. Een handgreep uit iconische films waar de kracht em in de ervaring zit. Je moet overdonderd worden.

    Wat docu’s betreft, Supersonic zag ik op groot scherm en dat kwam mooi tot zijn recht.

    • Ja, dat zijn goede voorbeelden. De laatste documentaire die ik in de bios gezien heb was volgens mij die over Amy Winehouse en vond daar de ervaring niets toevoegen (volgens mij heb ik dat zelfs in m’n recensie toen genoemd).

  2. De waarde weet ik niet, de beleving absoluut. Blockbusters bijv. zijn uitermate geschikt voor de cinema. En ook andere films/docu’s komen op groot scherm beter over dan op je tv/computerscherm. Echter, andersom weet ik niet of het ‘t geval is. Netflix films zijn ook niet echt vaak categorie blockbusters. Qua series zou ik overigens best een aflevering van (bijv.) Altered Carbon op groot scherm willen zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *