Mijn laatste post…


Afgelopen weekend kondigde ik het al aan via Twitter, maar dit was voorlopig de laatste week dat ik content op De Filmkijker plaats. Het is tijd voor een break. Alhoewel ik qua views niets te klagen heb (vorige maand iets meer dan 17.000), zie ik al een tijdje steeds minder interactie en dat is juist datgene waar ik veel voldoening uit haalde. Een afweging dus tussen wat ik er in stop en hoeveel ik er voor terug krijg en op het moment valt dat negatief uit. En dan blog je met een verkeerd gevoel en is de drive minder.

Tijd dus om even te stoppen en te kijken hoe dat aanvoelt en of de drang weer ontstaat om het weer op te pakken. Maar voor nu is dit mijn laatste post. Ik zou mensen kunnen bedanken voor het lezen en reageren, maar dat zou het wel heel erg definitief maken. Toch waardeer ik het uiteraard allemaal enorm. Filmblogs.nl hou ik draaiend en je zult me waarschijnlijk nog in de comments sectie bij andere blogs kunnen vinden, maar hier verlaat ik voor nu het podium.

39 thoughts on “Mijn laatste post…

  1. 17.000 views per maand lijkt mij een indicatie dat je blog aantrekkelijk is voor vele filmliefhebbers, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven voor jezelf. Het eerste dat ik zal gaan missen is de traditie om de filmweek te beginnen met het lezen van de filmvraag van de week. Een tijdelijke break levert ongetwijfeld genoeg hernieuwde energie en nieuwe ideeën op om weer terug te keren. Tot die tijd wens ik je veel plezier met de extra films die je nu kunt zien omdat je er even niet over hoeft te schrijven.

    • Dat zegt inderdaad wel iets, maar zoals je zelf ook al aangeeft, uiteindelijk doe je het toch ook wel voor jezelf en interactie met anderen haal ik veel meer uit dan een getalletje. Kan me voorstellen dat het impact zal hebben dat mijn wekelijkse posts er niet meer zijn. Aan leuke ideeën geen tekort (heb nog een lijst staan), maar de energie wilde ik er voor nu niet meer instoppen. Thanks!

  2. Ik ben zelf ook minder actief, maar dat heeft vooral te maken met mijn vele externe activiteiten. Toch zal ook ik je missen. Al was het maar om af en toe eens te checken wat jij vond van een bepaalde film… Tot later!

  3. Heftig 😱 – je bent en blijft mijn favoriete reviewen en kijk regelmatig films omdat jij ze te gek vond. Ik snap het echter wel en merk ook dat alles eem beetje veranderd is en blog daardoor ook een stuk minder de laatste tijd. Ik denk echter dat je het over een tijdje stiekem wel gaat missen en dat is dan goed nieuws voor ons 😉 Dikke knuffel

    • Erg lief van je Patricia, leuk om te horen! Wat merk jij van die verandering?

      Als ik alle reacties lees verwachten meerdere mensen dat ik het ga missen, ik ben erg benieuwd hoe ik het ga ervaren.

        • Ja, dat is wel jammer inderdaad en zoals ik vandaag ook al tegen iemand op Facebook zei, prijsvragen ben ik een tijdje geleden bewust mee gestopt omdat daar eigenlijk alleen maar mensen op reageren die al de prijsvragen als hobby aflopen en totaal geen interesse hebben in wat je verder doet. Dat is de effort en de views totaal niet waard.

          • Ik merk dat reacties in het algemeen ook teruglopen, maar haal voorlopig nog wel voldoening uit het idee dat er wel mensen zijn die de berichten lezen. Maar het is zeker leuker als er meer gereageerd wordt. Ik merk echter zelf ook dat ik het zo druk heb dat ik weinig aan reageren toekom, en dus verzaak ik daar zelf ook in.

  4. Ik hoop toch weer gauw iets van je te lezen op deze plek. Ik reageerde de laatste tijd zeer weinig, maar je posts werden toch zo veel mogelijk gelezen. Waar is mijn zakdoek….

  5. Hoi, ik vind het ook erg jammer dat jij er mee stopt. We hebben dan wel een totaal andere smaak wat films betreft, maar regelmatig deed ik van jou toch goede ideeën op, met name van pas verschenen films. Ik heb mijn blog ook een paar keer stil gezet met het idee te stoppen, maar ik ben iedere keer toch weer verder gegaan. Dus, wie weet? Veel plezier met je overige activiteiten. Groetjes, Erik

  6. Ik reageerde de afgelopen maanden zeker niet altijd maar bleef iedere week jouw recensies en artikelen met veel interesse lezen. Ik heb alleen niet meer de behoefte om overal op te reageren merk ik; vaak moet ik iets bij kunnen dragen aan een discussie als ik wil reageren bijvoorbeeld.

    Dit bericht verrast me dan ook enorm en jij was inderdaad ook de laatste waarvan ik dacht dat je het bijltje erbij neer zou gooien. Ik ben al een tijdje gestopt en het voordeel voor mij was dat ik sindsdien veel meer films & series kon gaan kijken want stiekem gaat er best veel tijd in je blog zitten. Bij mij begon het af en toe wel te kriebelen om de digitale pen weer op te pakken maar tot nu toe heb ik de verleiding kunnen weerstaan.

    Ergens proef ik dat het afscheid van Filmkijker.com niet definitief is dus voor nu hou ik de hoop er nog in. Je schrijfsels zijn geliefd door velen (zie al die bovenstaande reacties eens) dus koester vooral die momenten. Voor nu wens ik je veel success tijdens je adempauze en wanneer je eenmaal online terugkeert beloof ik beterschap in mijn ‘reageerdersgedrag’ 🙂

    • Het is niet eens specifiek op de blog, maar merk sowieso dat bloggers steeds minder op elkaars artikelen/recensies reageren. Wat de achterliggende redenen zijn weet ik niet, maar het is iets wat ik zelf heb zien veranderen en wat mij persoonlijk veel energie gaf, juist dat sociale aspect. Dat was ook de reden van filmblogs.nl en de get togethers, om dat nog meer te stimuleren. Ik neem overigens niemand iets kwalijk, maar als een bepaalde situatie zo is en ik daar geen energie van krijg dan kijk je toch naar hoe je daar iets aan kunt doen. En dat is in dit geval dit.

      Ik heb dit nu bijna acht jaar gedaan en het is best een keuze om iets wat eigenlijk zo’n tijd deel uit heeft gemaakt van je leven los te laten, dus ik merk wel hoe dat gevuld gaat worden.

      Weet niet of ik meer zal gaan kijken. Denk eerlijk gezegd juist wat minder omdat ik er niet voor hoef te zorgen dat ik genoeg heb om over te schrijven.

      Ik laat inderdaad een kier open staan en heb het bewust benoemd als een break, maar dat hoeft niet te betekenen dat ik het weer ga oppakken. Alle reacties zijn in ieder geval erg tof om te lezen.

  7. Erg jammer dat je er (voorlopig) mee stopt, maar ik denk dat het wel goed is als je er geen voldoening meer uit haalt. Ik ben één van de mensen die minder is gaan reageren. Merk dat ik met mijn huidige baan en gezondheidsklachten weinig puf had en heb voor bloggen en reageren en dat ik mijn energie nu anders verdeel. Ik vind het wel jammer dat onze community zo uit elkaar is gevallen.

    Ik ga je missen en hopelijk komen we elkaar nog eens tegen. 🙂

    • Ja, dat is inderdaad jammer, maar is op het moment niet anders. Zoals ik al eerder schreef, iedereen heeft waarschijnlijk z’n eigen redenen hiervoor en daar kan je verder ook helemaal niets aan doen.

      Ja, vast wel 🙂

  8. Geniet van je break! Ik begrijp je zeker. Bloggen is te tijdrovend om te doen als je er te weinig voldoening uit haalt. Ik ben zelf ook weer in een minder actieve periode en ik vind het wel prima. Ik leg mezelf ook geen druk op en schrijf gewoon wanneer ik er zin in heb. Als dat voor mijn blog minder content/bezoekers/interactie betekent: so be it.

    Hopelijk kom je sterker en met vernieuwde motivatie terug!

    • Dat is inderdaad ook een instelling die je kan hebben, minder regelmaat maar alleen als je zin hebt. Die hou ik in m’n achterhoofd.

      Thanks!

  9. Hopelijk zien we je over een tijdje gewoon weer terug Nostra! Ik las je artikelen regelmatig om te zien wat jouw mening was, net als ik doe bij andere bloggers via filmblogs.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *