Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) – Recensie

Recensie Jumanji Welcome to the Jungle

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de originele Jumanji film pas vorig jaar voor de eerste keer helemaal zag. En alhoewel de CGI duidelijk van een andere periode komt, was het nog steeds een erg entertainende film die niet alleen momenten van spanning had, maar in de vorm van Robin Williams en zijn karakter, maar ook een emotionele lading. Een bordspel kwam tot leven en iedereen die het speelde werd verplicht om door te spelen tot het einde, als je tenminste de diverse aanvallen van verschillende dieren kon overleven. Een remake was eigenlijk niet nodig, maar als een film succesvol was, dan kan je er tegenwoordig bijna vergif op innemen dat een oude titel opnieuw wordt gemaakt. Zelf zat ik er niet echt op te wachten, maar het feit dat Dwayne Johnson en Kevin Hart (samen met Jack Black) de hoofdrollen zouden spelen en hiervoor in Central Intelligence erg leuk waren had ik stille hoop dat Jumanji: Welcome to the Jungle uiteindelijk toch een titel zou worden die fijn wegkeek.

Jumanji: Welcome to the Jungle review
Aan het begin van de film wordt het bordspel gevonden, maar meteen wordt al duidelijk dat het uitgangspunt net iets anders is. Degene die het spel krijgt zegt meteen “Wie speelt er tegenwoordig nog bordspellen?” en tijdens z’n slaapt verandert de doos in een game console. Een aantal jaar later wordt deze gevonden door een aantal jongeren tijdens het nablijven en het duurt niet lang voordat ze allemaal in de videogame terechtkomen. Ze zitten niet langer in hun eigen lichaam, maar die van de karakters in het spel. Zoals vanouds moeten ze echter ook nu het spel uitspelen, terwijl de wereld diverse gevaren heeft.

“een leuke tijd…”


 Als je één ding van Jumanji kunt verwachten is het vermaak. Het gaat hier niet om situaties die spannend zijn, maar die vooral bedoeld zijn om je een leuke tijd te laten beleven en dat lukt uitstekend. Jack Black is hilarisch als een meisje die plotseling een mannenlichaam heeft (en bijvoorbeeld hulp nodig heeft als ze moet gaan plassen). Het karakter dat in Kevin Hart’s lichaam terecht komt, een grote American Football speler, moet heel erg wennen en de nerd heeft plotseling het lichaam van The Rock. De acteurs weten dat gegeven overtuigend neer te zetten. Actiescènes zijn (alhoewel CGI) lekker vlot en het is een film waarbij je je geen moment verveeld. Het feit dat de iets serieuzere toon uit het origineel ontbreekt kan je de film daardoor wel vergeven.

8 reacties op “Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) – Recensie

  1. De originele film is een favoriet van mij. Ik had er daarom een hard hoofd in dat deze Jumanji-film iets zou worden, maar als jij ‘m een acht waard vind ga ik ‘m misschien toch eens bekijken!

  2. Zoonlief is inmiddels 10 jaar en heeft nu de leeftijd dat ie graag mee gaat naar dit soort films. We hebben ons hier echt oprecht mee vermaakt! Lekker ouderwetse avonturenfilm

Leave a Reply

Your email address will not be published.