Gifted (2017) – Recensie

Recensie Gifted

Alhoewel de regisseur van (500) Days of Summer veel succes had met deze film, waren z’n twee Spider-man films met Andy Garfield niet wat iedereen verwachtte. Het karakter heeft inmiddels met Spider-man:Homecoming z’n zoveelste reboot gehad en Webb keert met Gifted terug naar z’n roots met een kleinere film, met niemand minder dan Chris Evans in de hoofdrol.

Review Gifted

Frank (Chris Evans) is verantwoordelijk voor de opvoeding van z’n nichtje, Mary (Mckenna Grace). Hij zorgt (samen met een buurvrouw (Octavia Spencer)) voor haar en probeert haar een zo’n normaal mogelijk leven te geven. Mary is namelijk alles behalve een doorsnee kind. Ze is enorm slim (net als haar moeder, die één van de beste wiskundigen ter wereld was voordat ze zelfmoord pleegde) en Frank zorgt ervoor dat ze uitgedaagd blijft. Toch waakt hij er ook voor dat leren niet haar leven wordt en kind kan blijven. Wanneer ze naar school moet komt plotseling Frank’s moeder om de hoek kijken, die van mening is dat ze naar een school voor hoogbegaafde kinderen moet. Het gevolg is een rechtszaak over het gezag waarbij de twee recht tegenover elkaar staan.

“fijne dramafilm…”


Marc Webb zet hier een prima film neer die tot leven komt door prachtig acteerwerk van Chris Evans en Mckenna Grace, waarbij je geen moment twijfelt over de band tussen de twee. Het draait allemaal om de karakters en hoe familierelaties soms zaken ingewikkeld kunnen maken. Gifted is misschien niet grensverleggend, maar uiteindelijk een fijne dramafilm met een hart van goud.

4 reacties op “Gifted (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.