Filmproducten blogathon – Aankondiging

Filmproducten Blogathon
Het is weer tijd voor een nieuwe blogathon! Na de estafette race van december weer eentje waaraan iedereen mee kan doen. Deze keer filmproducten. Meer weten?

Wat houdt de Filmproducten blogathon in?
Films maken gebruik van bepaalde rekwisieten (en ideeën) die tot de verbeelding spreken. Producten die belangrijk zijn voor het verhaal en veel invloed op de gebeurtenissen kunnen hebben. Maar wat zou er gebeuren als wij als filmliefhebbers die producten in onze handen kregen en konden gebruiken. Wat zou er dan gebeuren?

Hoe werkt deze blogathon?
Hieronder vind je een lijst met vragen die over diverse film producten (en concepten) gaan. Beantwoord deze en plaats je artikel op je blog. Voeg aan dit artikel het bovenstaande logo toe en link naar deze pagina.
(hier zullen ook de links naar de artikelen van andere bloggers te vinden zijn zodat alles op één plek staat)

De vragen:


• In de film Pulp Fiction komt er een gouden gloed uit de koffer die Vincent en Jules openen. Je komt er nooit achter wat er in zit, maar het is iets wat voor degene die het ziet “het ultieme” of iets wat bijna niet te vinden is. Welke film of filmgerelateerd object zou jij tegenkomen in je eigen Pulp Fiction koffertje?


• Je krijgt als verrassing de DeLorean uit Back to the Future. Je mag ‘m eenmalig gebruiken om heen en terug te reizen naar een andere filmgerelateerde periode. Waar zou je heenreizen?


• Na je reis uit de vorige vraag ga je voldaan naar bed. De volgende morgen wordt je wakker en kom je er achter dat je in je eigen Groundhog Day terecht bent gekomen. De enige manier om hier aan te onstnappen is door alle films te kijken die vallen onder één genre. Welke genre zou je kiezen en welk genre zou je persoonlijke hel zijn?


• Je bent in het bezit van the Neuralyzer uit Men in Black. Welke film zou je binnenstappen en op welk karakter zou je het gebruiken om de film op een leuke of interessante manier te veranderen? Wat zou de impact zijn op het verdere verloop van die film?


• Als je net zoals Cobb in Inception de mogelijkheid had om dromen binnen te stappen, van welk karakter zou je z’n dromen willen ervaren om het karakter beter te leren kennen en hoe denk je dat hun dromenwereld er uit zou zien?


• Lacuna Inc, het bedrijf in Eternal Sunshine of the Spotless Mind heeft zojuist een vestiging geopend op de hoek van je straat. Welke film zou je uit je geheugen laten verwijderen om ‘m weer voor de eerste keer te kunnen ervaren?


• Het toeval wil dat er naast Lacuna Inc, nog een nieuw bedrijf is gestart. Rekall van Total Recall. Welk karakater in welke film zou je willen zijn om zijn/haar ervaringen mee te maken?

De Deelnemers

Filmliefhebber.com
Be Cool, Sodapop
Tim Bouwhuis
Wilco Born
De Blockbusker
Miss Movie
De Protagonisten
Daan Kusen

En mijn eigen antwoorden

11 reacties op “Filmproducten blogathon – Aankondiging

  1. Pingback: Filmproducten blogathon – Mijn antwoorden | De Filmkijker

  2. Pingback: Blogathon: fijne filmproducten - Tim Bouwhuis

  3. Pingback: De Filmproducten Blogathon | A Lie Worth Living For

  4. Pingback: De Filmproducten blogathon | Movie Addicts

Leave a Reply

Your email address will not be published.