Vraag van de week: Heb je soms het gevoel dat je te veel films mist?

Vraag van de week

Het kijken van films is een heerlijke bezigheid, waar ik enorm veel plezier aan beleef, maar toch kan het soms enorm frustrerend zijn. Niet zozeer het kijken zelf, maar vooral omdat je je soms realiseert dat het bijna onmogelijk is om bij te blijven en alles te zien waar je interesse in hebt. Dat gevoel is aan het begin van een nieuw jaar des te sterker, omdat je dan top 10 lijsten leest en hoort en daarbij titels ziet waar je nog nooit van heb gehoord en die toch interessant lijken. Je voegt ze vervolgens toe aan je “to watch” lijst…maar die blijft maar groeien. Ik heb in het verleden al eens gevraagd of het niet een goed idee was om eens een jaar geen films uit te brengen zodat de “stress” van nieuwe releases niet aanwezig is, maar deze keer ben ik vooral benieuwd hoe je dat zelf ervaart.

Heb je soms het gevoel dat je te veel films mist en hoe ga je daar mee om?

5 reacties op “Vraag van de week: Heb je soms het gevoel dat je te veel films mist?

  1. Nee dat gevoel heb ik niet, dat heb ik ontzettend! Als je onze blindspotlijst ziet dan zegt dat al genoeg. En dan zijn er ook nog andere titels die ik nog wel graag wil zien. Aan de andere kant, ik vind het ook leuk en heerlijk om te wielrennen, te tennissen, met vrienden af te spreken en leuke dingen te doen met mijn vriendin. Het is dus een hele bewuste keuze waar ik voor 100% achter sta.

  2. Vooral oudere films nu, maar die ‘mis’ ik dan niet, ik heb ze gewoon nog niet gezien. Bij de series heb ik dat gevoel wel sterk.

    Black Mirror had ik bijvoorbeeld eigenlijk al helemaal gezien willen hebben.

  3. Teveel mist? Nee, niet echt. Natuurlijk, in een utopie zou ik álles willen zien en mijn mening daarover laten weten. Maar zolang ik Metropolis nog niet eens heb gezien en ieder jaar klassiekers mis, tja, focus ik daar dan maar even liever op.

    Ik probeer goed naar mezelf te luisteren naar wat ik graag zou willen kijken. Vooral daar dan maar een lijst van niet meer dan 20 titels maken die ik kan zien. Dan heb ik ook niet zulke keuzestress steeds. Ook geen bioscooppas hebben werkt goed tegen die drang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.