The Nile Hilton Incident (2017) – Recensie

Recensie The Nile Hilton Incident
Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk veel te weinig films kijk die niet in Amerika gemaakt zijn. De belangrijkste reden is misschien wel dat ik meestal toch een drang heb om de nieuwste (grote) releases te zien, juist omdat daar het meest over wordt gesproken en geschreven. Daardoor is het vaak ook zo dat je van films die in de rest van de wereld gemaakt worden eigenlijk alleen hoort als ze een Oscar-nominatie hebben of heel erg goed zijn. Toch probeer ik zo af en toe wel films te kijken waar je niet op die manier van hoort en dat was het geval bij The Nile Hilton Incident.

Review The Nile Hilton Incident

Noredin (Fares Fares) werkt als rechercheur bij de politie in Caïro. Niet meteen een goed betaalde baan, waardoor hij en eigenlijk heel het politieapparaat het niet heel erg nauw neemt met de regels. Corruptie en afpersing maken dan ook deel uit van de dagelijkse werkzaamheden. Wanneer er in het Nile Hilton hotel een moord wordt gepleegd en een kamermeisje de dader ziet, krijgt Noredin de zaak toegewezen. Een zaak die hij in dit geval graag wil oplossen, maar waarbij hij al snel verstrikt raakt in de belangen van diverse partijen. De film speelt zich af in 2011, tegen de achtergrond van het ontstaan van de Egyptische revolutie.

“niet helemaal aan mij besteed…”


Alhoewel deze film veel lovende kritieken kreeg, was deze film niet helemaal aan mij besteed. Regelmatig vond ik het verhaal moeilijk te volgen en dan is het moeilijk compleet op te gaan in de film. Het is zeker een titel met sfeer en eentje die veel film noir achtige trekken heeft. Op het acteerwerk is weinig aan te merken en het heeft genoeg te bieden voor de liefhebber van dit genre, maar dit was helaas niet een niet-Amerikaanse film waar ik volledig in opging.

Leave a Reply

Your email address will not be published.