Black Mirror – Seizoen 4 recensie: Metalhead

Recensie Black Mirror Metalhead

Als je het technologie nieuws bij houdt dan heb je vast wel eens gehoord van Boston Dynamics en hun robot creaties. Het begon met Big Dog die door is ontwikkeld tot Spot en de Spot Mini. Maar ook creaties zoals Handle, Atlas tot de bijna angstaanjagende Wildcat. Waar die ontwikkelingen mogelijk zullen eindigen is het onderwerp van deze keiharde aflevering van Black Mirror.

Review Black Mirror Metalhead

Geschoten in stijlvol zwart-wit, volgt Metalhead een groep mensen die ergens naar op zoek zijn. Ze besluiten bij een verlaten pakhuis in te breken en vinden wat ze moeten hebben. Helaas vinden ze meer dan dat, namelijk een slapende “hond”, een robot die uiterst agressief is, die door het geluid wordt geactiveerd en meedogenloos is. De groep moet zien te ontsnappen als ze willen blijven leven. Maar ontkomen blijkt alles behalve makkelijk.

Een aflevering die laat zien waar autonome, gewapende systemen uiteindelijk toe zouden kunnen leiden. Een wereld waarin de mens, ongeacht goede of kwade intenties, opgejaagd wordt door uiterst efficiënte robots die maar moeilijk uit te schakelen zijn. Veel groter dan die boodschap is het helaas niet, maar desondanks levert dat een spannende horror-achtige thriller op waar het voor de hoofdpersonages maar om één ding draait: overleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.