2018 Blindspot films

2018 Blindspot films

Net zoals in de voorgaande jaren maak ik dit jaar weer een blindspot lijst van films die ik nog steeds niet heb gezien, maar waarvan ik van mening ben dat ik daar verandering in moet brengen. Titels die je als filmkijker tenminste een keer moet hebben bekeken. Benieuwd naar de lijst van de twaalf films voor dit jaar?

Lion


Heb hier al heel veel goede dingen over gehoord en ‘m zien verschijnen in diverse eindejaarslijsten, maar het is een film die ik heb gemist. Vandaar de toevoeging.

To Catch a Thief


Een aantal jaar geleden heb ik me door heel veel Hitchcock films heen gewerkt. Een ervaring waar ik erg van heb genoten, maar er zijn nog genoeg titels die ik nog niet gezien heb, waaronder deze.

Blast Of Silence


Deze film werd door collega-blogger Gert Verbeek toegevoegd in de lijst van beste kerstfilms. Zelf had ik er nog nooit van gehoord en door zijn beschrijving van de film was mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Gods of Egypt


Nee, dit is zeker geen must-see of een goede film als ik anderen op hun blauwe ogen mag vertrouwen. Maar soms moet je juist eens een slechte film zien zodat je anderen toch meer waardeert. Of wordt dit voor mij misschien wel een guilty pleasure?

The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension


Een film waarvan de titel al interesse wekt en die daarnaast een grote schare fans heeft. Er zijn ook plannen voor een remake/uitbreiding (Kevin Smith had het er over) en aangezien ik ‘m nog nooit gezien heb ben ik wel benieuwd.

Bride of Frankenstein


De afgelopen twee jaar heb ik in de Blindspot lijstjes een klassieke horrorfilm toegevoegd en ik zet dit jaar de traditie voort met deze titel uit 1935.

Starman


Behalve dat John Carpenter de regisseur is, weet ik eigenlijk niets over de film. Maar door die naam wil ik ‘m graag een kans geven.

Star Trek: The Wrath of Khan


Van de Star Trek films heb ik eigenlijk alleen maar de Next Generation en de laatste twee films bekeken, maar The Wrath of Khan wordt door velen als de beste van de serie gezien. En vandaar de toevoeging aan de lijst.

7 Boxes


Ik hou al jaren een lijst op IMDb bij van titels die ik wil zien. Die lijst is heel lang (meer dan 300 titels) en deze heb ik destijds toegevoegd toen deze aangeraden werd door een andere blogger.

Tape


Een Richard Linklater film die ik nog niet heb gezien.

Underground


Nog zo’n titel die ik ooit heb opgeschreven nadat ik een interview op TV zag met een filmliefhebber die helemaal lyrisch was over deze film.

Cat on a Hot Tin Roof


Nog een jaren ’50 film waarvan de titel enorm bekend is, maar waar bij mij op het moment resulteert in simpelweg de ruimte in staren. En een film met Paul Newman en Elizabeth Taylor lijkt me wel tof.

Heb jij een blindspot lijst of oudere films die je nog dit jaar wilt gaan kijken?

12 reacties op “2018 Blindspot films

 1. To Catch a Thief is een mooie toevoeging, die heb ik in de bioscoop mogen zien. Grace Kelly is een prachtvrouw. Bride of Frankenstein en diens voorganger ga ik ook sowieso kijken dit jaar. Kan ik je overigens nog overhalen om Gods of Egypt gewoon te skippen?;)

 2. Een mooie lijst! Maar ik denk dat ikzelf zal passen dit jaar voor een blindspot-lijst. Ik geraak er toch nooit. Ik heb een ‘watchlist’ op Letterboxd en daar probeer ik er toch een paar van te zien…
  En wat ‘Starman’ betreft, die was ik bijna vergeten. Zag ik ooit in de cinema. Leuke film met een piepjonge Jeff Bridges…

 3. Dat is een lekker afwisselend lijstje. Daar ga je een leuk jaar mee beleven. The Adventures Of Buckaroo Banzai Across The 8th Dimension is de meest geflipte film in het rijtje. Ik weet niet precies wat ik van die film moet denken, maar hij verveelde me geen seconde. Er komen veel bekende gezichten voorbij, onder meer die van een hele jonge Jonathan Banks uit Breaking Bad. Zet bij Underground het geluid ietsje harder voor extra effect.

  Mijn Blindspots bevinden zich in de stapel Blu-rays en dvdโ€™s die al geruime tijd in de huiskamer liggen te wachten om eindelijk bekeken te worden. Hopelijk heb ik in 2018 tijd voor het tweedelige epos The Emigrants (1971) en The New Land (1972) van Jan Troell met Max von Sydow en Liv Ullmann. 7 Boxes voeg ik naar aanleiding van jouw overzicht aan mijn eigen lijst toe. Bedankt voor de tip!

  • Thanks Gert! Zal het geluid zeker wat harder zetten (en ‘m dan maar overdag kijken ;))

   Ja, ik heb ook nog in een doos een hoop films liggen die ik nog moet gaan kijken….eens kijken wanneer ik daar tijd voor ga vinden.

   Ik zeg niet dat 7 Boxes goed is, maar hoop van wel. We merken het wel ๐Ÿ™‚

 4. Pingback: Vraag van de week: Wat zijn jouw blog voornemens voor 2018? | De Filmkijker

 5. Pingback: Challenges 2018: Movie Bingo – BE COOL, SODAPOP

Leave a Reply

Your email address will not be published.