Filmsite Spotlight: Film Bekeken

Filmsite Spotlight Film bekeken
Tijd om weer een filmblog in de spotlight te zetten! Deze keer Film bekeken (de avonturen van een filmjunk) van Zadok. Een zeer enthousiaste blogger die op een leuke manier schrijft. Niet alleen over films, maar ook z’n eigen ervaringen.

Wat is de onstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
Zo eind 2016, begin 2017, stuitte ik op wat hobbels tijdens mijn studie op de Schrijversvakschool. Ik vroeg mij af of het hele schrijversgebeuren nog wel zou lukken en besloot even iets te doen dat niks met proza te maken had. Ziedaar FilmBekeken op. Na een erg fijne ontvangst ben ik ermee verder gegaan, inmiddels heb ik ruim tweehonderd films gerecenseerd.

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
De recensies zijn voor mij net zo goed korte verhalen als beoordelingen. Ik probeer geen gids te zijn in het filmaanbod, ik wil mijn eigen ervaring delen van een filmbelevenis. Ik betrek details in mijn stukken als hoe de zaal reageert, een stukje persoonlijke geschiedenis. Ook plaats ik sinds kort filmpjes op mijn site van recensies over boeken, albums en korte vertelsels en blogs.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
Ik zie FilmBekeken als een project om mijn creativiteit te blijven prikkelen en mijzelf als schrijver uit te dagen. Ik leer om geduld te hebben, een platform te laten groeien, een focus te ontwikkelen. Ik geniet van het bouwen aan mijn site, maar ik heb net zo goed plezier als ik een recensie schrijf. Niks mooiers dan je stuk op organische wijze te zien groeien, waarin woorden hun weg vinden en zinnen hun ritme ontdekken.

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken veranderd?
Ik let wel op technische zaken, maar ook op de manier waarop een film mij raakt. En daar ben ik scherper op geworden. Een film moet mij vanaf de eerste tel weten te pakken, net als de beginzin van een roman. En ik zit alvast na te denken over hoe ik mijn mening het best kan verwoorden, welke delen van een film mij opvallen.

Wat is het favoriete artikel dat je hebt geschreven?

The Room. Ik heb hem eerst geschreven als 100e recensie, ik heb hem herschreven omdat The Disaster Artist deze maand in de bioscoop verschijnt.

Kan je je vijf favoriete films noemen?

Eraserhead

The Rocky Horror Picture Show

Boyhood

Recensie Boyhood

The Broken Circle Breakdown

Review Broken Circle Breakdown

Irréversible


The Rocky Horror Picture Show

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Ik zou zeggen zo’n stuk of zeven. Daar streef ik wel naar in ieder geval.


Heb je speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Afgezien van de vele DVD’s, nee.

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen? 
Ik hou ook van muziek (Nirvana! Nine Inch Nails! Radiohead! Nickelback!), lees graag (Knausgard! Stephen King!) en heb eind dit jaar de worstelwereld ontdekt (Kevin Owens! Paige! Charlotte Flair! Kevin Owens!).

4 reacties op “Filmsite Spotlight: Film Bekeken

Leave a Reply

Your email address will not be published.