Filmsite Spotlight: Movie Addicts

Filmsite Spotlight Movie Addicts
Na even in de archieven te zijn gedoken, kwam ik er achter dat het wel eventjes geleden is dat ik de spotlight voor het laatst aanzette (september vorig jaar). Onterecht natuurlijk, want er zijn nog heel veel filmblogs die ook meer dan de moeite waard zijn om even in het licht te zetten. Eén daarvan is Movie Addicts van Pascal van Moll. Ik sprak met hem om meer te weten te komen over zijn filmblog.

Wat is de onstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
Movie addicts
Het begon op Facebook in 2012 waar iemand Moviesaddicts was begonnen welke ik als fanatieke filmliefhebber snel ging volgen. Op een gegeven moment ging ik ook schrijven en werd ik medebeheerder. Daarna ging het balletje snel rollen en nam ik het meeste over waarna in 2015 de website live ging. Nu probeer ik met regelmaat mensen enthousiast te maken zelf ook te schrijven. Er komt tegenwoordig ook zoveel uit que films en series dat het in mijn eentje niet bij te houden is. Een voorbeeld hiervan is dat we (ik en mijn vriendin) pas twee weken terug begonnen zijn aan Sons of Anarchy en nu bijna het derde seizoen hebben afgerond. ondertussen liggen er daardoor weer vele andere dingen stil.

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
Naast dat ikzelf veel doe probeer ik ook andere filmliefhebbers ertoe te bewegen te schrijven. Ik ben blijf altijd benieuwd wat andere mensen van bepaalde films vinden en waarom.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
Naast schrijven doen we ook veel acties en de reacties die we van winnaars terugkrijgen doet altijd goed, maar de positieve reacties op recensies, of het nu positieve of negatieve recensies zijn maakt mij wel het meeste trots.

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken veranderd?
Ik was altijd bang om te kritisch naar films te kijken, dat ik niet meer kon genieten van de kleine dingen en me te veel en te vaak zou ergeren aan kleine foutjes. Dit valt gelukkig mee, op big budget films na. Bijvoorbeeld de laatste Transformerfilms, wanneer je +200 miljoen dollar uittrekt voor een film zorg dan op zijn minst voor een fatsoenlijk script of zeg gewoon dat je filmliefhebbers niets anders wilt voorschotelen dan een lichtshow op een bioscoopscherm.

Wat is het favoriete artikel dat je hebt geschreven?

Review van John Dies at the End, in mijn ogen een pareltje die ik iedereen kan aanraden mits ze vreemd kunnen waarderen.

Kan je je vijf favoriete films noemen?
Pulp Fiction

The Big Lebowski

Chasing Amy

Gladiator

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

(en daarnaast nog een stuk of 20 titels maar goed dit waren de eerste 5 die te binnenschoten)

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Tussen de 5 en 10 stuks, hangt ervan af hoeveel tijd ik over heb naast werk en gezin

Heb je speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen?
Weetjes niet echt, behalve dat ik iedereen altijd aanraad zelf een film te bekijken voordat men zich blind staart op recensies. Tuurlijk raden ik en vele andere films aan of af, maar smaken verschillen en alleen door zelf te kijken kom je af en toe pareltjes tegen die bij het grote publiek onbekend blijven. Zie link van één van mijn favoriete reviews.

2 reacties op “Filmsite Spotlight: Movie Addicts

Leave a Reply

Your email address will not be published.