De Dieren uit het Hakkebakkebos (2016) – Recensie

Recensie de dieren uit het hakkebakkebos
Het is verfrissend om tussen de bijna constante stroom van computergeanimeerde films af en toe ook animatiefilms te zien die op een andere manier gemaakt zijn. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld Ma Vie de Courgette en Kubo and the Two Strings, die allebei op hun eigen manier uniek en daarmee ook het kijken waard waren. Vanaf deze week draait De Dieren uit het Hakkebakkebos in de bioscoop. Een Noors/Nederlandse samenwerking die vooral gericht is op de wat jongere kinderen.

Review de dieren uit het hakkebakkebos

Diverse dieren wonen in het Hakkebakkebos, maar niet helemaal in harmonie. De vos en egel proberen namelijk andere dieren op te eten. De muizen vinden dat hier verandering in moet komen en stellen een wet voor waarbij iedereen vrienden moet zijn en ze elkaar niet meer mogen opeten. Wat dat oplevert blijkt later in de film.

Het verhaal, dat vol zit met grappige momenten, wordt met vrolijke liedjes aan elkaar gezongen. Er zijn een aantal momenten die sommige kinderen misschien een beetje spannend zullen vinden (aan het begin wanneer Rein de Vos verschijnt), maar later in de film komen ze er achter dat ook Rein helemaal niet zo eng is. De animatie is mooi gedaan (waarbij je als volwassene misschien wat kritiek zou kunnen hebben op de manier waarop kleren soms onnatuurlijk bewegen) en de boodschap van de film, dat je door samenwerken problemen op kunt lossen, is een goede voor het publiek waarvoor de film bedoeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.